HOROR U VUKOVARU! Pravoslavno groblje opet demolirano!
Foto: Privatna arhiva/Foto: privatna arhiva

Iz SDSS-a od policije traže da pronađu odgovorne za ovaj vandalizam koji, smatraju, nije počinila jedna osoba jer su spomenici  veoma teški.
Iz policije su poručili kako je tokom noći s 5. na 6. Januara u vukovarskoj ulici Europske unije nepoznati počinitelj na starom pravoslavnom groblju porušio ukupno deset nadgrobnih spomen ploča, od kojih su tri pukle. Istaknuli su kako tragaju za krivcem, protiv kojeg će nadležnom državnom tužilaštvu podnijeti kaznenu prijavu zbog povrede mira pokojnika.

Potpredsednica SDSS-a Dragana Jeckov pozvala je policiju i tužilaštvu da pronađu odgovorne. “Ovo nije izolovan slučaj već postaje pravilo da neki pojedinci ili grupe kroz ovakve necivilizacijske postupke treba da unose nemir i strah medju srpsku zajednicu. Činjenica je da ovo nije prvi napad na naše groblje kao i da krivci i dalje nisu pronađeni. Ukoliko neko   misli da će ovakvim porukama da nas uplaši, grdno se vara.Scenarij je uvek isti: i sam pokusaj relaksacije odnosa između naših država kao sto smo imali posjetu potpredsednika srpske Vlade prije neki dan, pokusava se zaseniti ovakvim događajimau Vukovaru gdje dobro znamo  koja je politička opcija na vlasti. Mnogim revizionističkim i drugim desničarskim elementima u hrvatskom društvu ne odgovara mir , suživot, suaradnja  između naših naroda već ne mogu da prebole da je rat završio, a da Srbi i dalje žive u Republici Hrvatskoj. Ne vidimo ni jasne osude ovakvih incidenata što bi bila obaveza od svih aktera u političkom životu Hrvatske” istakla je Jeckov. “Zabrinuti i zgroženi  jesmo, ali nismo uplašeni” zaključila je Jeckov.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
KKK

11.01.2023 10:39

Dali oni to rade po Siptarskom receptu, ili su naucili Siptare da to rade na KiM.???