U NESREĆNIM DRŽAVAMA KULTURA NE POSTOJI Premijerka Brnabić razvalila Sinišu Kovačevića!
Foto: EPA/Foto: EPA-EFE/Kiyoshi Ota / POOL

Njenu objavu prenosimo vam u celosti:

"Istina je ovo što kaže Siniša Kovačević - u nesrećnim državama kultura ne postoji. Zato je 2004. zatvoren Narodni muzej, 2007. i Muzej savremene umetnosti, a iste godine (2007.) su i svi bioskopi privatizovani i zatvoreni.

U NESREĆNIM DRŽAVAMA KULTURA NE POSTOJI Premijerka Brnabić razvalila Sinišu Kovačevića!

Danas

 

Onda su se vremena promenila, što se, pored puteva, pruga, radnih mesta, videlo upravo i u kulturi - 2017. je otvoren Muzej savremene umetnosti, 2018. i Narodni muzej, 2019. i pozorište "Bora Stanković" u Vranju, budžet za filmske produkcije je 103 puta veći nego pre 10 godina. 

Trenutno se projektuje monumentalna Koncertna dvorana, a uskoro počinje i izgradnja Fakulteta muzičke umetnosti koji će konačno imati svoju zgradu kakvu zaslužuju naši mladi muzičari. Krajem meseca krećemo i sa "Ložionicom", koja će imati i pozorišnu scenu sa 500 mesta.

Dakle, DA, u nesrećnim državama, kakva smo bili u periodu kada su Srbiju vodili oni sa kojima je Kovačević danas u stranci/bivšoj koaliciji, kultura ne postoji. Danas, svakako, Srbija nije takva država i za to su zaslužni predsednik Aleksandar Vučić i Srpska napredna stranka, i svi oni koji su u nas verovali."

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Ja

14.01.2023 17:01

Tako je! Bravo za našu Premijerku,svaka reč vam je istinita i na mestu!Onaj matori ne zna kuda će sa sobom pa samo laje!