MOĆNA VOJSKA ZA MIRAN SAN Sve je spremno za prikaz sposobnosti oružanih snaga Srbije "Granit 2023" (FOTO)
Foto: Tanjug/FOTO TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKA SRBIJE/bs

 

Spektakularno i moćno! Tako se u najkraćem mogu opisati prizori na vojnom aerodromu „Pukovnik-pilot Milenko Pavlović“ u Batajnici, gde trenutno traju pripreme za prikaz sposobnosti Vojske Srbije „Granit 2023“, koji će, povodom Dana Vojske Srbije, biti održan u subotu, 22. aprila!

Čak više od 5.000 pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, oko 2.300 sredstava naoružanja i vojne opreme i više od 60 vazduhoplova biće angažovano.

MOĆNA VOJSKA ZA MIRAN SAN Sve je spremno za prikaz sposobnosti oružanih snaga Srbije

Foto: Ministarstvo odbrane Srbije

 

 

Posetioci će videti i najsavremenije naoružanje i vojnu opremu kojom su opremljene jedinice Vojske Srbije, kao i deo sredstava iz razvoja preduzeća domaće odbrambene industrije.

U letačkom delu programa, između ostalog, predstaviće se avioni i helikopteri „MIG-29“, „orao“, „lasta“, „MI-35“, H-145M i „MI-17“, a biće prikazani i protivvazduhoplovni raketni sistemi FK-3 i „pancir“, protivavionski samohodni artiljerijsko-raketni sistem PASARS, protivoklopni raketni sistemi „kornet“, borbena oklopna vozila „miloš", „lazar 3" i „hamer“, samohodna haubica 155 mm „nora“, samohodni višecevni lanser raketa „oganj“, kao i savremena optoelektronska sredstva.

MOĆNA VOJSKA ZA MIRAN SAN Sve je spremno za prikaz sposobnosti oružanih snaga Srbije

Foto: Ministarstvo odbrane Srbije

 

 

Posetioci će imati priliku da isprate i defile pripadnika specijalnih jedinica, koji su opremljeni najsavremenijim naoružanjem i vojnom opremom.

Aleksandar Marković, narodni poslanik i zamenik predsednika Odbora za odbranu i unutrašnje poslove, za naš list kaže da vojni defile predstavlja idealnu priliku da narod Srbije vidi snagu i moć naše vojske!

MOĆNA VOJSKA ZA MIRAN SAN Sve je spremno za prikaz sposobnosti oružanih snaga Srbije

Aleksandar Marković - Foto: D. Briza

 

 

- Poslednjih godina, od kako je na čelu države Aleksandar Vučić, intenzivno se ulaže u Vojsku, u njenu modernizaciju, naoružanje i opremu, kao i u poboljšanje materijalnog položaja pripadnika Vojske Srbije. Ta ulaganja daju rezultate, o čemu svedoči i činjenica da iz godine u godinu beležimo skok na listi renomiranog sajta „Globalna vatreba moć“, koji procenjuje vojnu snage svake zemlje, a trenutno smo na 58. mestu, što nas čini apsolutno najjačom vojnom silom u ovom delu Evrope - zaključuje Marković.

 

Najatraktvniji deo programa od 11,

ulazak na aerodrom iz tri pravca

Kapije vojnog aerodroma „Pukovnik-pilot Milenko Pavlović“ biće otvorene za sve građane od devet do 15 časova, a najatraktivniji deo programa počeće u 11 časova. Ulazak na vojni aerodrom biće omogućen iz tri pravca - glavni ulaz na vojni aerodrom „Pukovnik- pilot Milenko Pavlović“, ulaz u Vazduhoplovni zavod „Moma Stanojlović“, kao i ulaz na aerodrom iz pravca Nove Pazove.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading