MINISTARKA GRUJIČIĆ O STANJU RANJENIH! Povrede kao u ratu! Ovo je stanje pacijenata posle krvavog pira u Mladenovcu (VIDEO)
Foto: Printscreen/Printscreen

Ministarka Danica Grujičić obratiće se nakon još jedne pucnjave u Srbiji u kojoj je devet l judi ubijeno, a 12 ranjeno u okolini Mladenovca.

- Dečak i devojčica su dobro. Nažalost, drugi dečak je jako šteko, ima oštećenje kičmene moždine i za sada ne pokazuje zankove pokretljivosti.

- Juče je bilo dosta povređenih. M.M površnu ranu grudnog koša i trbušne maramice. Na sreću bez povreda organa, stabilno je.

N.N. (2006) povredu glave i bešike. Operisana je, hematom je na temenu je odstranjen. 

- M.A. (2005) je najteže povređena. Dve prostrelne povrede, sa velikim oštećenjem organa, jetre, moralo je biti odsrtanjen jedan bubreg, 11-palačno crevo i deo debelog creva.

I.I. oko 20 godina, povreda desne noge sa prekidom arterije i vene. Ušao je u stanje šoka, anesteziolozi su sjajno odreagovali, a potom je rešen i prelom kostiju. Sleduju mu dodatne operacije.

V.N. devojka (2003) povrede udova bez oštećenja krvnih sudova. Dodatne ot

S.J. povreda grudnog koša sa izlivom oko 800 ml krvi u grudnom košu. Operasin je, nažalost ima prelom prvog pršljena, za sada nema pokretljivost nogu.

M.P. postrelna karlice, stabilno

Pešić Milan je takođe operisan i stabilno. POvreda glutealne regije.

U Dragiše Mišovića

M.P (1997) takođe odstranjen bubreg, došao u stanju šoka. Operacija završena jutros.

I.M. (2003) destrukcija kosti desne nadkolenice, ali bez oštećenja nerava i krvnih sudova.

Tri pacijenta u Smederevu

Jedan je danas prevezen u UC zbog povreda grudnog koša. R.J. (2002). Povređeno debelo crevo, stabilno je.

J.M. (2000) desno koleno i potkolenica. Stabilan.

M.N. (2001) prostrelna povreda stomaka. Bez oštećenja organa.

Osmoro sinoć preminulo

Kako je rekla, sinoć je bilo osmoro mrtvih, a 13 je imalo prostrelne rane.

- Prostrelne rane su takve da se nikada sa sigurnošću ne može garantovati pozitivan ishod, ali nadamo se da će svi zbrinuti biti dobro, s obzirom na trenutno stanje.

- Za sada nisu potrebne dodatne zalihe krvi, jutros mi je javljeno da je bilo 1.800 jedinica, ali sutra će se nastaviti.

- Devet naših psihijatara je otišlo tamo da pruži pomoć porodicama i prijateljima.

Podsetimo, noćas je izdat hitan apel svim dobrovoljnim davaocima krvi. Prema najnovijim informacijama zaliha od jutros ima dovoljno, a nadležne službe su istakle da će uputiti novi poziv ukoliko bude potrebe.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading