Knin
Foto: Alo/MORH

Srbi su u petak plakali, palili sveće i sećali se svojih žrtava stradalih u zločinačkoj akciji „Oluja“, kad je pre 28 godina ubijeno njih oko 2.000, nestalo više od 3.000, a sa svojih ognjišta iz Hrvatske proterano više od 220.000. A Hrvati su narednog dana (juče) slavili. Najveće etničko čišćenje posle Drugog svetskog rata opet su nazivali pobedom, zločince koji su ubijali Srbe braniteljima i oslobodiocima!

Jezivi pir, kao i svih prethodnih godina, organizovan je u Kninu, koji je 5. avgusta 1995, kada je hrvatska vojska ušla u njega, bio potpuno pust dok su se tužne kolone izbeglica preko srpskih teritorija u BiH kretale ka Srbiji.

PUCALI NA KOLONU IZBEGLICA

Tamo su se okupili predstavnici udruženja iz Domovinskog rata, kako zvanični Zagreb naziva i sukobe 1990-ih u Hrvatskoj, kao i predsednik Hrvatske Zoran Milanović, predsednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković i predsednik vlade Andrej Plenković, ministri... Poslate su poruke da je ’Oluja’ kruna svih bitaka u ratu i da su na nju svi hrvatski branitelji i sav hrvatski narod i te kako ponosni.

Ponosni su i što su prognali Srbe iz svojih domova, sa svoje zemlje, a onda i na te nesrećne ljude i pucali. Najpoznatiji je zločin na Petrovačkoj cesti, kada je avion hrvatskog ratnog vazduhoplovsta 7. avgusta na putu nedaleko od Bosanskog Petrovca usmrtio 10 osoba, među njima četvoro dece.

Piloti koji su pobili srpsku decu za njih su svetinje i nikada neće prihvatiti optužnicu koju je za taj stravičan zločin podigla Srbija, poručio je juče hrvatski premijer Andrej Plenković.

- Danas jasno poručujemo svima, a posebno onima koji su to juče govorili– „Oluja“ je oslobodilačka operacija, temelj hrvatske slobode, „Oluja“ je temelj hrvatske države i Hrvatska nikada i nikome neće dopustiti napad na „Oluju“, na hrvatske branitelje, na vojnike, na policajce - rekao je premijer Plenković.

ANTIEVROPSKI I ANTICIVILIZACIJSKI

Knin

MORH

 

 

Skandalozne izjave dao je i Zoran Milanović. Rekao je da bez hrvatske pobede ne bi bilo Dejtonskog mirovnog sporazuma.

- Hrvatska je rat vodila pametno, ljudi koji su je vodili su bili inteligentni, bili su lukavi kada je trebalo, nikada perfidni. Borili su se protiv sile koja je jača od njih - rekao je Milanović.

Komentarišući sve ovo, predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta za Alo! kaže da se hrvatski narod nije suočio sa genocidom koji su počinili nad našim narodom.

- To što rade Hrvati, ta proslava zločinačke akcije, proslava je progona i ubijanja krajiških Srba. Dakle, još jedan antievropski i anticivilizijski čin. Posle jučerašnjeg dana imamo još jedan dokaz da Hrvatska živi duboko zarobljena u zločinačkoj i genocidnoj prošlosti, uz brutalno unižavanje srpskih žrtava. Oni su faktički, proslavljajući „Oluju“, slavili na srpskim grobovima. Sve ovo je lažni mit o Domovinskom ratu - zaključuje naš sagovornik.

Knin

MORH

 

 

 PREVARA: Policija kao hapsila ludaka sa Hitler-brčićima

Marko Skejo, nekadašnji ratni komandant Devete bojne HOS-a, poznat po skandalima i oružanim akcijama tokom svake proslave „Oluje“, ove godine je uz pomoć grupe policajaca odigrao lošu ulogu koja je imala za cilj da se demokratskom svetu predstavi kako država Hrvatska želi da se distancira od crnokošuljaša koji čim se probude urlaju „Za dom spremni“.

Čovek sa hitlerovskim brčićima je sa grupom od 20 militantnih HOS-ovaca, za potrebe TV kamera sprečen da uđe u Knin, u igrokazu: Probijam automobilom policijsku blokadu, a oni me kao hapse.

- Ma, to je cirkuska predstava. Klasična prevara. Videli ste i policajca koji plače što i formalno mora da uhapsi čoveka koji veliča zločine, a svi znaju da će Skejo biti odmah pušten - tvrdi Miodrag Linta.

 

 

 

        

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading