PAJTIĆ I TADIĆ U KLINČU! Nekadašnji saradnici iz redova opozicije su se žestoko sukobili
Foto: Printscreen/Printscreen

No, da počnemo ispočetka…

Pajtić je odgovorio na jedan tvit u kome se navodi da je Tadić prvi i jedini demokratski predsednik Srbije, poručivši da je pet poslanika koji su 2012. izabrani na listi „Izbor za bolju Vojvodinu - Bojan Pajtić“ prešlo u NDS nakon osnivanja te stranke.

„Odluka NDS je bila da ’ne budu ni u vlasti ni u opoziciji’, što je praktično značilo da sruše pokrajinsku vladu u kojoj je DS imao većinu. Nakon toga su Gagić i Makarić iz NDS zamolili da dođu kod mene i rekli, parafraziram - Boris traži da ne podržimo vladu čiji si ti predsednik, mi smo izabrani na listi čiji si ti nosilac i smatramo da to nije korektno. DS smo napustili zbog Đilasa, ne zbog tebe. Vratili su se u DS i nastavili da podržavaju Vladu DS-a koja bez njih ne bi imala većinu. Eto, živi i Gagić i Makarić, a postoje i internet i pres klipinzi, za dve sekunde je proverljivo“, napisao je između ostalog Pajtić, da bi nakon toga usledio odgovor Tadića:

PAJTIĆ I TADIĆ U KLINČU! Nekadašnji saradnici iz redova opozicije su se žestoko sukobili

Twitter

 

„Nisam hteo da podržavam ono što je zarad lične koristi pojedinaca uništilo DS i što bi samo još više ojačavalo vlast SNS-a i zbog čega sam i morao da napustim DS. Ali ne bih dalje o tome, jer ispred nas je sada mnogo veće zlo.“

Na to je Pajtić odgovorio da je „sreća da tadašnji poslanici NDS nisu videli ništa dobro u obaranju Vlade u kojoj je većinu imala DS i prepuštanju pokrajine SNS-u“, dok Tadić tvrdi da je nakon toga SNS još više ojačao u ovoj pokrajini.

„Po toj logici je SNS u ostalim delovima Srbije trebao odavno pasti, jer je DS od 2012. bila u opoziciji. Po toj logici samo pobeda nad SNS na nacionalnom nivou ima smisla, na nižim se ne treba ni boriti. Vreme je samo pokazalo da poslanici NDS (ex DS) nisu želeli da sa SNS ruše DS“, napisao je Pajtić.

Opet je usledio odgovor Tadića.

„Ne. Za razliku od vas koji ste bili za bojkot i na lokalu, prvi sam uvek bio zagovornik sistema malih pobeda i zaštite opozicione vlasti i infrastrukture na lokalu. Ovde ne govorim, dakle, o principu, već o vrlo konkretnom slučaju, motivima i pozadini. SNS je samo ojačala tada“, napisao je.

Pajtić je potom podsetio da je Tadić napisao kako Vlada DS u APV nije bila poštena, što je demantovano mnoštvom sudskih odluka.

„Dok se ne izviniš, nisi dostojan ozbiljne komunikacije. Ne zanima me šta ćete činiti vi političari, ali ti kao prvi čovek dotadašnje pokrajinske administracije, ne dozvoljavam da me vređaš“, odgovorio je Pajtić.

Svađa je trajala u nedogled, da bi na kraju Tadić poručio nekadašnjem saradniku:

„Ajde Bojane ne ponašaj se kao seka Persa“, poručio je on, da bi mu Pajtić ponovio da je nedostojan.

Bili na čelu DS-a, pa kidnuli

Boris Tadić je izabran za predsednika DS-a 2004. godine, a stranku je napustio pred izbore 2014. Bojan Pajtić je vođstvo u DS preuzeo u proleće 2014. i ostao na funkciji lidera do 2016.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading