Viktor Orban
Foto: Shutterstock/Shutterstock

Kako saznaje Alo!, čovek koji će u Briselu najviše na tome insistirati biće komesar Evropske unije za susedsku politiku i proširenje Mađar Oliver Varhelji.

U tom pravcu idu i Varheljijeve izjave posle sastanka sa ministrom trgovine Srbije Tomislavom Momirovićem u četvrtak, kada je rekao da je postignuta saglasnost da ilegalne trgovinske barijere treba da budu ukinute.

- Trgovina povezuje ljude i preduzeća, ilegalne trgovinske barijere treba ukinuti - naveo je Varhelji na Tviteru, ne navodeći konkretno poteze Aljbina Kurtija i Prištine, ali ne ostavljajući ni dilemu na šta tačno misli.
Naveo je i da je sa Momirovićem razgovarao o pitanjima prekogranične trgovine.

- Potvrđen je nastavak intenzivne saradnje između Srbije i EU u sprečavanju zaobilaženja sankcija - napisao je još Varhelji.

Prethodno je Momirović, kako je preneo Tanjug, izjavio da je sa Varheljijem razgovarao o nekoliko važnih tema, kao i da se tema koju on potencira i trudi se da drži na površini tiče zabrane trgovine robom iz centralne Srbije na teritoriji Kosova i Metohije.

Tomislav Momirović

Alo

 

 

- Neprihvatljivo je da EU toleriše zabranu Prištine za svu robu proizvedenu u centralnoj Srbiji. Tražili smo da se to odmah zaustavi, da se zabrana ukine - rekao je Momirović i istakao da Priština već dve godine blokira CEFTA sporazum, kao i da određenim temama nije mesto u političkoj agendi.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading