Vasilije Papović
Foto: Alo/Foto: Alo! / Ognjen Radošević

Piše: Vasilije Papović

Oni na izborima ionako učestvuju samo formalno i čak se nikada i ne trude da barem formalno ponude biračima neki svoj plan i program kao alternativu Vučićevom. Zanima ih samo izborni ulični afterparti koji nam priređuju po ko zna koji put.

Protesti kao deo folklora šačice promašenih i nedoraslih lidera bili su, dakle, očekivani kao sneg u januaru. Ono što je možda iznenađenje, ali i ironija je količina brutalnosti, nasilja i huliganizma kojima se služi „Srbija protiv nasilja“ u pokušaju da se vlasti dočepa na ulici. Svi njihovi ciljevi i želje svode se na jedno - politički, a možda i fizički, ubiti Vučića a onda Srbiju predati na upravljanje strancima.

Njih politika i ne zanima. Interesuje ih samo da opljačkaju svoju državu. Tu je kraj svih ambicija Đilasa, Ćute, Aleksića, Zelenovića i ostalih. Baš ih briga šta će se dalje dešavati ne samo sa Kosovom i Metohijom već i sa Beogradom, Novim Sadom i Kraljevom. Zanima ih samo keš.

Do sada su bili spremni da parališu Srbiju i zagorčavaju život njenim građanima, ali ovoga puta su otišli i mnogo dalje. Pojedini od njih, frustrirani porazima, došli su do toga da su spremni čak i da pucaju na političke protivnike kako bi ih sklonili s puta. Umesto da se povedu primerima Boška Obradovića, Jeremića, Šešelja i zbog neuspeha napuste kormila stranaka, oni su toliko zaglibili da pokušavaju da se vlasti dočepaju po cenu građanskog rata.

Isto kao što su proletos zloupotrebili krv nevino pobijene dece. Pohlepa za vlašću i moći potpuno ih je zaslepela, a dodatnu snagu njihovom ludilu je po svoj prilici dala obećana pomoć pojedinih zemalja Zapada koje se sad već otvoreno i brutalno mešaju u unutrašnje stvari Srbije. Izgubile su strpljenje sa neuhvatljivim Vučićem i traže nekog pokornog koga mogu držati na kratkom povocu. Zato su spremne da na Terazijama otvore novi krvavi Majdan. Da jednim udarcem pokore Srbiju i dobiju još jednog saveznika za izgubljeni rat u Ukrajini.

Zaboravili su samo jedan faktor. Srpski narod. Narod hrabar i nepokoran, koji ne voli ni okupatore, a još manje njihove sluge. Zato je ovo za njih unapred izgubljen rat u svakom smislu, pa i političkom. Verujem da bi Đilasova i Šolakova ekipa, da se danas održe izbori u Beogradu, dobila ispod 30 posto glasova. Nastave li da se neodgovorno ponašaju, ta podrška će se istopiti toliko da će im doktor Nestorović preoteti vođstvo u opoziciji. Živi bili, pa videli.

BONUS VIDEO:

 

@alo_portal “U RINGU” Kako bi se zvao Marko Čadež da je stvarno špijun 🤔🤫 #alo #alodnevnenovine #alonovine #markocadez #fyp #fypシ #foryoupage ♬ original sound - Alo_portal

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (16)

Loading
Lana

26.12.2023 08:03

Ову групу плаћеника и беспосличара под хитно растерати. Тражили су изборе, добили су их, имали лош резултат, нека прихвате пораз и раде на програму.

Boba

26.12.2023 08:03

Koliko god opozicija pokušavala da destabilizuje vlast, neće u tome uspeti...

Mia

26.12.2023 08:03

Ovo je sramota sta radi opozicija kako blokira grad i kako nas matletora ovo ponsanje je za svaki vid osude

Sara

26.12.2023 08:04

DOSTA VISE LAZNA OPOZICJO DA MATRETIRATE OVAJ NAROD VAMA JE MESTO NA SMETLISTU

Mina

26.12.2023 08:04

Opozicija sve radi samo radi licnih interesa, njih narod i volja narodda ne zanimaju!

žika

26.12.2023 08:05

Opozicija je obrukala Srbiju jer su u svet otisle veoma ruzne slike. Njima nista nije sveto. Spremni su na sve zarad vlasti. Prekrajaju volju gradjana sa izbora.

Lana

26.12.2023 08:06

Neznam šta Djilas i drustvo hoće silom na vlast narod ih neće to nemogu da shvate plaćaju ljude da protestuju i prave haos i takvi da vladaju Srbijom nemaju obraza

Hana

26.12.2023 08:06

Ovo blokiranje saobraćaja nije samo problem za učesnike protesta, već i za sve ostale građane koji nemaju veze s tim. Nije pravi način da se izrazi nezadovoljstvo

mile

26.12.2023 08:07

Dokle vise gradjani da placaju necije divljastvo iz svojih dzepova ,hapsiti vandale,da plate sve sto polome .

mare

26.12.2023 08:08

One koji pozivaju na nasilje i koji napadaju,unistavaju imovinu svih gradjana u zatvor,gde se onako nesto radi bilo gde u svetu.

Tea

26.12.2023 08:08

Šta žele ovim da postignu, građanski rat? Ne razumem, izbori su prošli, znali su da nemaju šanse sa SNSom.

Tea

26.12.2023 08:08

Opozicija nece moci nikad da prekarti volju nas građana Srbije i Beograda niti ce ikad moci nasilno da dodje na vlast

žare

26.12.2023 08:08

Nasilje nije nacin da pokazete nezadovoljstvo.Hapsiti razbojničku bagru,očistitti Srbiju od ološa!!!

ivan

26.12.2023 08:09

Ovakav napad na državu je sramota ali nasilnici iz opozicije za bolje ne znaju!Oni se zalazu za nasilje i njegovo sprovodjenje.