PROMOVIŠU HRVATSKU PRAVOSLAVNU CRKVU Linta: Iskoristili Badnji dan za podmukli plan
Alo! Ilustracija

- U restoranu 'Kamen' u Dicmu održan je 6. januara prijem povodom Badnjaka i Božića, koji je organizovao proustaško udruženje Hrvatski pravoslavni centar iz Vukovara, na čijem je čelu hrvatski veteran i srpski izrod Predrag Mišić iz Vukovara. Grb njegovog udruženja je u suštini grb Hrvatske pravoslavne crkve koju je Pavelić osnovao 1942. godine - navodi se u saopštenju.

Kako ističe Linta, hlavni cilj Hrvatskog pravoslavnog centra jeste osnivanje Hrvatske pravoslavne crkve. 

- Mišić kaže da treba zabraniti delovanje Srpske pravoslavne crkve jer je širila netrpeljivost prema drugim narodima, a naročito prema hrvatskom narodu. Članovi njegovog udruženja, prema Mišiću, mogu biti samo oni koji slave osnivanje Hrvatske, koji poštuju obeležja HOS-a, odnosno poštuju genocidnu NDH i ustaški pozdrav 'Za dom spremni' i koji Srbiju, JNA i krajiške Srbe smatraju agresorima, a tzv. Domovinski rat pravednim i oslobodilačkim ratom - piše u saopštenju. 

Među gostima su, uz ostale, bili general Marijan Mareković, izaslanik predsednika Hrvatske Zorana Milanovića; Dinko Tandara, izaslanik potpredsednika Vlade i ministra hrvatskih veterana Tome Medveda; Ante Sanader, potpredsednik Hrvatskog sabora; Ivan Penava, gradonačelnik Vukovara; otvoreni sledbenik ustaškog pokreta Marko Skejo; komandant 9. bojne HOS-a; odbornici županijske skupštine i splitskog Gradskog veća i drugi.

BONUS VIDEO

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading