Sanja Džajić
Foto: Privatna arhiva/Foto: privatna arhiva

PIŠE: D.R.

U intervju za Alo! kaže da je potpuno svesena odgovornosi koju njena uloga nosi i da je spremna na sve obaveze koje uz nju dolaze.   

Da li ste imali tremu pred konstitutivnu sednicu?

- Pred konstitutivnu sednicu nisam osećala tremu koliko je to bilo uzbuđenje, prvenstveno zbog osećaja ponosa što ću biti deo tako važnog tela i nosioca vlasti u našoj državi.

Jeli vam otac dao neki savet, šta vam je rekao?

- Moj otac nije uticao na odluku da uđem u politiku, iako jesmo politički istomišljenici. Ono što mogu da kažem, gde je on uticao najviše na mene, jeste kroz odrastanje gde sam imala privilegiju da budem vaspitana i usmeravana od strane nekoga ko je poznat po svom intergritetu, poštenju, jasnoj viziji i značaju ozbiljnog i predanog rada.

Nažalost, na konstitutivnoj sednici ste prisustvovali nemilim scenama koje je pravila opozicija, kako to komentarišete?

- Tog dana smo se svi okupili u Narodnoj skupštini istim povodom – da položimo zakletvu i prihvatimo svoje mandate.To, kako su se ponašali članovi opozicije govori sve o njihovom odnosu prema Narodnoj skupštini kao najvišem predstavničkom telu i nosiocu ustavotvorne i zakonodavne vlasti u našoj državi.

Da li Vam se neko od opozicionara lično obratio, da li ste vi imali nekih neprijatnosti? Njihovi mediji su Vas napali da ste žvakali žvakaću gumu na sednici.

- Srbija, kao demokratska država, je rekla svoje na izborima i poverenje dala predsedniku Aleksandrdu Vučiću i Srpskoj naprednoj stranci. Ne želim da komentarišem ponašanje opozicije jer mislim da je puno korisnije fokusirati se na posao pred nama i ostvarivanje ciljeva koje smo sebi zadali u korist naše zemlje i svih građana, kako god se oni ponašali.

Kakva je Vaša saradnja sa ostalim poslanicima iz tabora SNS-a?

- Pošto sam ja tek na početku političke karijere, možda nisam merodavna da već sada govorim nešto na temu saradnje sa poslanicima, ali mogu da kažem da mi je dosadašnje iskustvo pozitivno, da mi je mnogo ljudi unutar SNS-a pružilo podršku i da sam primetila da je veliki broj odgovornih funkcija dodeljen upravo ženama, što smatram motivišućim i pohvalnim.

Koji je bio razlog da podržite predsednika Aleksandra Vučića?

- Podržavam predsednika Vučića iz razloga što sam kao građanin pratila sa kolikom energijom se bori za naše interese, a to je prvenstveno vidljivo kroz činjenicu da je on uvažen i dobrodošao od Vašingtona do Moskve, od Brisela do Pekinga. Smatram da je on čovek kojem je dobrobit Srbije i njenih građana na prvom mestu što dokazuju infrastrukturni projekti, strane investicije i razvoj ustanova u našoj zemlji, sve redom zasluga njegove vizije za našu zemlju. Sada, kada sam procenila da sam spremna da i ja doprinesem daljem ostvarenju njegove vizije i cilja, kroz predan rad i jasnu strategiju, sam se i priključila da ga podržim ne samo deklarativno nego i u praksi.

Da li ste imali priliku da ga upoznate, razgovarate sa njim?

- Naravno da sam upoznala predsednika Vučića i da sam sa njim razgovarala. On poseduje, pre svega, izvanredne ljudske kvalitete - nepokolebiv stav, ljudskost i empatiju, a zatim izuzetno znanje i integritet koji mu i pomažu da uspešno vodi Srbiju zadnjih 12 godina, odnosno da kontinuirano dobija ogromnu podršku svog naroda.

 Da li ćete biti aktivni na sednicama?

- Planiram da budem aktivna, da predstavljam i zastupam politiku svoje stranke, a samim tim i interese građana Republike Srbije.

Posebna simbolika Sretenja

Razgovramo uoči Sretenja, šta za Vas simbolizuje ovaj praznik?

- Osim što je Sretenje značajan istorijski praznik i Dan državnosti Republike Srbije, takođe ima i značenje da je to dan kada se susreću zima i proleće, kada se priroda budi. Proleće uvek predstavlja buđenje i nove početke što za mene ima posebnu simboliku u ovom periodu kada mi je ukazano poverenje da učestvujem u daljem razvoju i napretku naše zemlje na putu na kojem Srbija sigurno neće stati.

Otac mi je uzor, savetnik, rame za plakanje...

Sanja Džajić

Foto: privatna arhiva

 

Kako je biti ćerka Dragana Džajića?

- Biti ćerka Dragana Džajića je isto kao i biti ćerka bilo kojeg oca koji je u svojoj porodici uzor, primer, podrška, savetnik, sigurna baza i rame za plakanje. Moj otac nam nije pričao o tome šta je radio na terenu nego se u krugu naše porodice bavio svojom roditeljskom ulogom.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Mitar

15.02.2024 13:23

Sadnice jedna, pa zašto medju lopove i krimose.