Metro
Foto: Tanjug/JADRANKA ILIĆ (STF)

On je na svom Instagramu naveo da je nemačka kompanija Dojče ban (DBST) koja testira brzu prugu od Novog Sada do Subotice, a koju Srbija gradi sa svojim kineskim partnerima, testirala u sredu deonicu te brze pruge.

Vesić je naglasio da su srpske brze pruge spoj kineske tehnologije i evropskih standarda i da su sve naše brze pruge izgrađene u potpunosti po evropskim standardima, u skladu sa direktivama EU i srpskim zakonom o interoperabilnosti železničkog saobraćaja.

- Brzu prugu koju sada gradimo od Novog Sada sertifikuje za standarde EU jedna od najvećih evropskih kompanija iz Holandije, a tehničku kontrolu i prijem radi ugledna nemačka kompanija Dojče ban - rekao je Vesić.

Ministar je istakao i da je Srbija danas jedna od retkih zemalja Evrope u kojoj zajedno mogu da rade kineske, nemačke i holandske kompanije, zahvaljujući politici koju vodi predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Ministar je najavio i da će početkom decembra ove godine početi saobraćaj na brzoj pruzi do Subotice.

- Srbija će imati 183 kilometra brzih pruga. Od Beograda do Subotica stizaće se brzim vozom za 80 minuta, do Bačke Topole za 64 minuta, a do Vrbasa za 53 minuta - naveo je Vesić.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading