sb UN
Foto: Alo/Printscreen/youtube

Ambasador Ruske Federacije pri UN Vasilij Nebenzja u svom obraćanju je rekao da je Rusija zahtevala ovu sednicu jer postoje događaji koji narušavaju stabilnost. Politička struktura je takođe neobična, jer Predsednišvto BiH čine tri člana koja se rotiraju, i apel Cvijanovićeve je da se spreči negativno dejstvo veća.

Nebenzja je dodao da Srebrenica nije jedina krvava epizoda rata u BiH. Rekao je da je pre 29 godina potpisan Dejton i da je došao kraj sukobu u BiH.

- Ovakvi incidenti se događaju svakog dana. BiH je danas izgubila status suverene države i teško je shvatiti da u 21. veku konačnu reč o svim događanjima ima građanin Nemačke koji se predstavlja kao visoki predstavnik. On funkcioniše ispred male grupe i predstavlja njihove interese te koristi Bonska ovlašćenja - rekao je Nebenzja.

-U Ustavnom sudu BiH postoje sudije izabrane od strane stranaca, a povelja o Ustavnom sudu je revidirana, i barem jedan od sudija je bio iz svakog konsitutivnog naroda. Dakle nema Srbina, već stranci i samo jedan Hrvat.

Nebenzja je dodao da svi treba samo da zamisle da se to dešava u njihovoj državi i šta bi uradili.

- Situacija u BiH je na ivici konflikza i može da se otme kontroli zbog ponašanja predstavnika UN. Sponzori su podržali Rezoluciju o Srebrenici - rekao je on.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading