Ana Brnabić
Alo
Ana Brnabić

Alo

Adam Boler i Ana Brnabić, Foto: Alo

Boler u Srbiju nije doputovao sam, njemu su društvo na putovanju pravili pet američkih agencija, odlučne da sprovedu istorijski sporazum između Srbije i Kosova, koji se u mnogo čemu pokazao delotvornim samo dve nedelje nakon njegovog potpisivanja u Beloj kući.

U rezidenciji američkog ambasadora u Beogradu, Antonija Godfrija, Boler i Grenel su se sastali sa liderima srpske politike , ali i kosovske privredne komore. 

Adam Boehler

Alo/Jošida Manasori

Adam Boehler, Foto: Alo/Jošida Manasori

On je svoje utiske sa dešavanja kojima je prisustvovao prethodnih dana podelio u intervju.

Na pitanje kakve utiske nosi sa sastanka sa visokim zvaničnicima, rekao je da je zadovoljan.

- Mislim da je sve proteklo jako dobro. Puno smo razgovarali o unapređenju odnosa Kosova i Srbije. Mislim da je najbitnija stvar, napomenuti to da sada kreće nova era u odnosima između SAD i Srbije, a to je veliki stvar. Donald Tramp je na sasvim drugačiji način unapredio odnose naših država. Svi su mislili da se odnosi Kosova i Srbije ne mogu popraviti , ali sposobni ljudi kao što su Vučić, Grenel i Tramp su dokazali drugačije. Bitno je da gledamo napred, a ne da živimo u prošlosti- rekao je Boler. 

Kako kaže na kraju dana je bitno da svako bude zadovoljan.

- Naposletku su bitne investicije koje dolaze, a ja želim da ih bude u što većem broju - ističe Boler.

DŽON JOVANOVIĆ I SUPRUGA

INSTAGRAM

DŽON JOVANOVIĆ I SUPRUGA, Foto: INSTAGRAM

Adam Boler je u poslovnom svetu poznat kao neko ko je inovativan. Zanimljiv je njegov pogled na stanje u Srbiji.

- Mislim da je kosovski problem taj koji Srbiju vuče unazad, mnogo više nego što unazađuje Kosovo. Srbija će imati ogromnu korist od stranih investicija. Srbija će zauszeti stabilno mesto na svetskoj ekonomskoj sceni, a onda će se videti njen pun potencijal- ističe Boler.