Princ Aleksandar Karađorđević
Marko Đoković, Alo!
Princ Aleksandar Karađorđević

Marko Đoković, Alo!

Princ Aleksandar Karađorđević, Foto: Marko Đoković, Alo!

Prestolonaslednik Aleksandar Karađorđević objavio je na svom zvaničnom Fejsbuk profilu fotografiju sa holivudskim glumcem Morganom Frimenom uz komentar: „Fantastičan glumac, koga veoma cenim i koji je izuzetna i prijatna osoba.“ Nakon toga je nastao haos, budući da je ta objava blago rečeno razbesnela veliki broj građana koji su je videli. Stotine njih su u komentarima pitale prestolonaslednika da li ga je bar malo sramota što veliča čoveka koji važi za osvedočenog srbomrsca. Tražili su da im objasni da li je upoznat s tim da je njegov prijatelj prilikom posete Sarajevu označio Srbe kao glavne krivce za ratove devedesetih, da je u dokumentarnoj emisiji „Priča o nama“, koju je vodio na kanalu „Nacionalna geografija“ srpski narod proglasio za genocidan jer je „izvršio etničko čišćenje u Srebrenici“, kao i da je u svojim izjavama redovno odvajao Kosovo od Srbije, navodeći da je to nezavisna zemlja.

- Sram vas bilo, prinče! Koga vi veličate?! Znate li da taj čovek mrzi vaš narod i da tvrdi da je zločinački? Jako ste me razočarali jer ste ovim gestom pokazali da ste saglasni s njim - bio je jedan od komentara.

Karađorđević i Frimen

Facebook

Karađorđević i Frimen , Foto: Facebook

 

Aleksandar za „Alo!“: Veoma mi je žao!

Prestolonaslednik Aleksandar juče je za „Alo!“ povodom haosa koji je izazvala njegova objava naveo sledeće:

- U vreme kada sam postavljao fotografiju na Fejsbuku sa Morganom Frimenom nisam bio svestan njegovih bilo kakvih političkih stavova. Velikog glumca sam upoznao u Vašingtonu na Nacionalnom molitvenom doručku i on je bio veoma ljubazan prema meni. Veoma mi se dopadaju njegovi filmovi, ali mi je veoma žao što su neki njegovi politički stavovi uvredljivi za srpsku javnost - istakao je on za naš list.

 


- Zašto ste uvek, ali baš uvek, sa dokazanim neprijateljima Srbije i Srba? Ja sam monarhista - ali počeću da mislim da vi niste za kralja! Jedan kralj bi morao da pazi s kim se slika i s kim priča - nadovezao se drugi korisnik Fejsbuka.

Na kraju su počeli da mu pišu i savete:

- Brišite ovu objavu što pre, mnogo, mnogo ste se obrukali i ubuduće se dobro informišite o nekome pre nego što ga pohvalite, ako je vama uopšte i stalo do srpskog naroda - savetovali su ga, ali on objavu nije izbrisao.


Analitičar Branko Radun podsetio je da je to samo jedan u nizu gafova naslednika slavne dinastije, a sve to se prema njegovim rečima dešava jer „se Karađorđević već 30 godina ne snalazi ni sa srpskim jezikom, ni sa srpskim narodom, sa kojim se nikad nije ni srodio“.

 

Radun

Petar Dimitrijević

Radun, Foto: Petar Dimitrijević

- On deluje neobavešteno i jeste neobavešten. Potpuno je nesvestan šta priča i radi. Sećam se kada je pozdravio hapšenje Ratka Mladića, pa se posle toga pojavio na Gazimestanu, nacionalisti su mu vikali „ua“, a on ništa nije kapirao i pitao se zašto mu ne aplaudiraju. On ne pripada srpskom društvu nego nekoj globalnoj eliti, ni posle 30 godina se nije uklopio. On nema osećaj pripadnosti, to što ne zna srpski takođe je pokazatelj da nije deo srpskog društva - zaključuje analitičar.

Epizoda o Srebrenici

Sporna Frimenova epizoda iz Sarajeva i Srebrenice prikazuje njegov susret s bosanskim novinarom Senadom Hadžifejzovićem i njegovim sinom Feđom u emisiji u kojoj je nekoliko puta izgovoreno da su Srbi apsolutni krivci za rat na prostorima bivše Jugoslavije.

- Cele generacije su ubijene ovde. Bombardovanje je dovelo do okončanja rata, ali nije spaslo žrtve u Srebrenici. Drugi stranu priče niko nije čuo jer Frimen nije pitao Srbe za komentar.

 

Link sa „Vikipedije“

Uz fotografiju sa holivudskom zvezdom, Karađorđević je objavio link sa „Vikipedije“ na kojem se može pročitati biografija glumca. To je takođe privuklo pažnju korisnika društvene mreže i nasmejalo ih, pa su ga pitali zašto nije objavio njegov Instagram profil.

 

Komentari (4)

Pop

10.06.2020 14:40

Оног момента када је напустио своју земљу није се уопште потрудио да савлада свој матерњи језик и језик свог порекла, као што је речено и паразит би савладао ово и прилагодио се он не разуме ни српски народ ни њихов менталитет зато је боље да се не појављује у медијима и да не блати Србе и Србију јер и онако не орипада њима јер се одродио.

Sasa

10.06.2020 15:13

Ma kakav kralj, obican sarlatan! Treba ga proterati iz zemlje.

cacanin

10.06.2020 15:30

Zbog ovog coveka sam prestao da verujem u monarhiju u Srbiji, jednostavno bih pre otišao nego da mi ova osoba bude kralj. A da ne pricam koliko nas košta njihov kraljevski život na izuzetno visokoj nozi.

SrBa

10.06.2020 15:37

Nikad nije bio princ Srbije niti će biti. Nesnađena budalesina. Došao da lepo živi od para naroda. Ne plaća čovek struju. A da ne pričamo šta još ne plaća. Engleski špijun.