Aleksandar Vučić
Tanjug / Darko Vojinović
Aleksandar Vučić

Tanjug / Darko Vojinović

Aleksandar Vučić, Foto: Tanjug / Darko Vojinović

Predsednik Srbije kaže da poštuje različita mišljenja, kao i da taj skup nije bio prijavljen, da su prekršene preporuke i mere protiv širenja korone, ali da je suština u tome da je praktično rulja napala jednog poslanika Narodne skupštine.

Reč je o ljudima koji se zbog svojih političkih frustracija ponašaju ekstremno, zato što oni koji stoje iza njih misle da treba da kontrolišu Srbiju i bez vlasti, i drže Srbiju pod moralnom okupacijom, rekao je predsednik Srbije.

Aleksandar Vučić

screenshoot/Instagram

Aleksandar Vučić, Foto: screenshoot/Instagram

Upitan i za protest koji su na Trgu republike organizovali Srđan Nogo i Milovan Brkić, Vučić je prokomentarisao: "Danas je dan za sve one najgore u našem društvu".

Dodao je da vlast pušta da svako iskoristi svoje pravo, makar i ne bilo sve u skladu sa zakonom, jer je cilj da se poštovanjem svačijeg prava na drugačije mišljenje i reč, čak i osvedočenim fašistima, ne ponovi slučaj Ranka Panića.

Povodom incidenta ispred parlamenta, i protesta na Trgu republike, poručio je da će država pokazati da se neće uplašiti onih koji bi fašističkim metodama ne da preuzmaju vlast, nego da ruše državu.

"Država je dovoljno jaka i umeće da ih pobedi, na svaki način. Umećemo istovremeno da sačuvamo demokratske vrednosti i pravni poredak, ali nas neće odvojiti od ključnog zadatka - da ponovo posle dva meseca zatvaranja zemlje, napravimo ekonomski bum i da budemo jedna od najuspešnijih zemalja", rekao je Vučić.

"Ne biste verovali, jedan je na 13 godina osuđen zbog trgovine drogom, jedna osoba na tri godine zbog razbojništva, jedna zbog nasilničkog ponašanja…To je kao da ste ih uzeli od jednog iz najgorih zatvorskih odeljenja...To su bliski prijatelji lidera, a oni su i presinoć pravili incidente", rekao je Vučić.

Ali, ponovio je, država mora jasno da kaže da granice postoje i da sve što je dopušteno nije tako zato što država nema snage za to, već da bi se pokazala demokratičnost i opredeljenje da se poštuju ljudi koji potpuno drugačije misle.

Komentari (1)

Alex

09.05.2020 23:56

Tako je predsednice!