POSLE VUČIĆEVOG PITANJA NASTAO JE MUK Je l' treba decu da šaljemo na front?!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da očekuje velike pritiske po pitanju Kosova i Metohije

Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić, Foto: Tanjug

On je istakao da je Srbiji potrebna jaka i stabilna vlada.

Na pitanje o novoj vladi u Prištini, Vučić kaže:

- Srbi moraju da se nadaju saradnji sa Prištinom i nadamo se boljim odnosima. Razgovaraćemo onda kada se ukinu zabrane na kretanje robe i kapitala. Biće različitih političkih želja, ali to nije razlog za povlačenje. Mi možemo da prekinemo kampanju povlačenja priznanja kada oni budu prestali sa kampanjom priznavanje Kosova. Lako je Lozničanima i Beograđanima, ali nije lako onima iz Gračanice. Vi kažite da nećete da tražite prijem u Interpol i druge institucije, pa ćemo i mi da prestanemo sa našim potezima. Očekujem mnogo razgovora. Ne razumem kako bi Priština da bude na evropskom putu, ali da ne razgovaraju. Postavlja se pitanje šta je ono što možemo mi da uradimo. Trpeo sam najveće uvrede kako sam izdao Kosovo. Pametnom politikom smo vratili pitanje Kosova na sto - kaže Vučić.

On dodaje da je oduvek imao znatno veću podršku žena jer one, kako navodi, znaju šta znače mir i stabilnost.

- Kao predsednik republike i kao nosilac političke stranke imam neuporedivo veću podršku žena jer one bolje razumeju stabilnost i ne sede u kafani da govore kako bi nekome polomili nos, jer znaju da bi tako nešto bi moglo da se desi i nihovom detetu. Muškarci malo manje misle na budućnost - kaže Vučić.

- Srbija je mala i zavisi od većih sila i to treba zapamtiti. Hajde da se junačimo kada budemo u Loznici imali 1.000 rođene dece. Mi da idemo protiv Nemačke koja je u svoj sistem upumpala 125 milijardi, a Srbija ima 5 milijardi. Hajde da ne idemo protiv njih. Jel treba ovu decu mladu ovde, da šaljemo na front? - upitao je Vučić i poručio da je Srbija spremna da pregovara sa svima kako bi se došlo do kompromisnog rešenja.

 

Povezane vesti

 • Korisnik: Zeljko bokser
  04/06/2020 - 15:08
  Svaka cast predsedniku.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi