Aleksandar Vučić
Printscreen/Pink
Aleksandar Vučić

Printscreen/Pink

Aleksandar Vučić, Foto: Printscreen/Pink

- Naravno da sam protiv seče šume u Košutnjaku. Kome normalnom može pasti na pamet da udari na oazu Beograda?! Za proteklih osam godina, koliko je SNS na vlasti, borili smo se za pošumljavanje, a ne uništavanje šuma. Košutnjak su pluća Beograda i ne bismo smeli da dopustimo da budu žrtvovana zbog nečijih ličnih interesa - rekao je predsednik.

Projekat "Avala filmski park", kako je naveo nosilac projekta "Avala studios", podrazumeva revitalizaciju postojećih i izgradnju novih filmskih studija "za privlačenje holivudskih i drugih globalnih produkcija i razvoj srpske kinematografije“.

Međutim, ono što je izazvalo veliku buru u javnosti je to što, pored ovog, projekat podrazumeva i izgradnju ogromnog stambeno-poslovnog kompleksa u jednom od najlepših delova grada, koji je zelena oaza za Beograđane. Na elaborat za plan detaljne regulacije kompleksa "Avala filma" u tom parku, koji je početkom jula Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove grada Beograda stavio na rani javni uvid, uloženo je više od 7.000 primedbi.

PROČITAJTE JOŠ: