DOKTORKA DARIJA BILA ĐAK GENERACIJE Evo sa kojim prosekom je završila fakultet!

Članica Kriznog štaba, Darija Kisić, postala je nova ministarka za rad

Darija Kisić Tepavčević
Darija Kisić Tepavčević, Foto: Printscreen

Kandidat ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja je Darija Kisić Tepavčević, koja je široj javnosti postala poznata kada je kao epidemiolog i zamenik direktora Instituta "Batut" postavljena za člana Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti COVID-19.

To je ranije danas saopštila mandatarka Ana Brnabić nakon sednice Predsedništva SNS, a Kisić će na toj funkciji zameniti Zorana Djorđevića.

Kisić je rođena 20. avgusta 1975. godine u Sarajevu. Dolazi iz porodice akademskih građana. Otac Bogdan je elektroinženjer, koji je radni vek proveo u sarajevskom preduzeću Energoinvest, a majka Vesna je lekar, pedijatar.

Osnovnu školu Slobodan Vuković u Sarajevu završila je kao đak generacije. Školovanje je nastavila u Trećoj gimnaziji.

Nažalost, sa 17 godina dočekao ju je rat i razdvajanje porodice. Ona i brat su se preselili u Bileću, kod očevih. Dok su roditelji ostali u Sarajevu.

U Bileći je Kisić sa, takođe, odličnim uspehom završila treću i četvrtu godinu u bilećkom srednjoškolskom centru Golub Kureš.

U glavnom gradu Srbije je upisala Medicinski fakultet, koji je završila 2001. godine sa prosekom 9,60.

S obzirom da je bila dobar student već naredne godine dobila je priliku da počne da radi kao asitent-pripravnik na predmetu Epidemiologija.

Godine 2006. na Medicinskom fakultetu u Beogradu je specijalizirala epidemiologiju, a zatim i doktorirala sa najvišim ocenama na temi Prediktivna vrednost kvaliteta života u proceni ishoda bolesti kod bolesnika sa multiplom sklerozom.

Jedna od vodećih uloga joj je poverena tokom epidemije malih boginja, koja je Srbiju pogodila tokom 2017. i 2018. godine, da bi 2019. predstavljala Evropu na Incijativi za globalnu eliminaciju malih boginja i rubele koja je održana u Vašingtonu.

U dosadašnjoj karijeri je objavila više od 120 naučnih radova.

Povezane vesti

 • Korisnik: Djole
  27/10/2020 - 09:37
  Pametna i lepa!
 • Korisnik: Mozgalica
  26/10/2020 - 19:39
  Da li je u jednom od tih 120 naučnih radova objavila bar jedan o sitnim patogenima koji prave sve teške hronične bolesti i razne alergije, a i stručnjak je za epidemije koje naravno izazivaju paraziti žargonski lepše zvuči (virusi)?.
 • Korisnik: Miki
  26/10/2020 - 01:04
  A ne zna da tecni kiseonik postoji ? To zna svaki autolimar haha
 • Korisnik: peter kelner
  25/10/2020 - 18:10
  čudi me da nije kandidat za ministra trgovine,turizma i ugostiteljstva(čini mi se da je to bio dr.rasim ljajić-pa treba opet lekar zbog kontinuiteta).
 • Korisnik: Aleksandar
  25/10/2020 - 17:11
  Apsolutno je to sto je bila djak generacije u osnovnoj skoli kvalifikuje za ministarsko mesto. Sta vise traziti od jedne ministarke, realno ? Tugo do neba
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi