Miloš Vučević
Ilustracija
Miloš Vučević

Ilustracija

Miloš Vučević, Foto: Ilustracija
Dunav

Grad Novi Sad

Dunav, Foto: Grad Novi Sad

Prethodno, još u maju, Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture je izdalo Rešenje kojim se nalaže rasprema brodova ODMAH. Kako vlasnik brodova nije u kratkom roku preduzeo adekvatne i hitne mere raspreme, Grad Novi Sad se, u saradnji sa resornim ministarstvom, obratio urgentnim pisanim zahtevom Pokrajinskom sekretarijatu za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, Odeljenju za vodnu inspekciju.


Nakon hitne reakcije gradonačelnika Vučevića, po prethodnom Rešenju i nalogu resornog ministarstva, a kasnije i drugih nadležnih institucija, poslednja dva dana bez prestanka vršilo se ispumpavanje vode sa brodova, ne čekajući da vodostaj Dunava opadne, kako je prethodno obrazlagano od strane vlasnika brodova da upravo nivo vodostaja reke onemogućava sprovođenje aktivnosti razmeštanja brodova.

Dunav

Grad Novi Sad

Dunav, Foto: Grad Novi Sad

Nakon ponovne reakcije gradonačelnika Novog Sada i Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Lučka kapetanija Novi Sad je dana 7.8.2020. godine naložila vlasniku brodova da u najkraćem mogućem roku ukloni brodove Čakor i Vučevo koji se nalaze izvezani na km 1254 reke Dunav, uz levu obalu, uz nalog da se odmah iznađe rešenje obezbeđivanja broda dovoljne snage da može da povuče nasukan brod Čakor i da ga zajedno sa brodom Vučevo odvuče na za to određenu lokaciju na km 1192 uz desnu obalu (Stari Banovci). 

PROČITAJTE JOŠ: