PREDSEDNIK VUČIĆ POSLAO JASNU PORUKU Da li Srbija kupuje ubojito kinesko naoružanje, sistem FK-3?!

Predsednik Vučić obiilazi danas radove na Savskom trgu

Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić, Foto: alo.rs

Nemam poseban komentar o Udruženoj opoziciji Srbije, kaže predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

On je tako odgovorio na pitanje o novoformiranom savezu, rekavši da je Srbija slobodna zemlja da svako može da se udružuje, kupuje stranke...

- Radostan sam zbog toga. Jedini što sam pročitao jednu izjavu jednog od lidera koji je govorio o smeni autoritarnog režima u Srbiji, pa se pitam jel su to oni koji ne mogu da se sastave dok se tri puta ne potuku - rekao je Vučić.

Na pitanje o kupovini naoružanja iz Kine, i kritikama amričke ambasade u vezi sa tim, Vučić kaže da "svaki put kada hoćemo da kupimo nešto, čujemo kritike".

- Kad god se odlučimo nešto da kupimo uvek neko ima nešto protiv. i smo razmišljali o FK-3, videćemo, nismo još odlučili. FK-3 inače nije na spisku SAD zabranjenog oružja. Što se tiče naše odbrambene industrije... ona živi 40-50 godina na tome što nešto proizvedu pa prodaju. Ja vas pitam u čemu je igra da jedan deo tajkunskim medija svakog dana mora da vodi kampanju protiv naše industrije? Da nam Bugari uzmu poslove? Pa da kukaju što nam Bugari uzimaju posao. Onda ćemo da imamo one koji će da ruše izvoz u svaku zemlju, čak i one za koje su sami potpisali. Ja to ne mogu da radim, jer moramo da brinemo o industirji, ali i o prijateljima, i da vodimo računa kako ćemo da se odnosimo prema njima - rekao je Vučić.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi