Boris Tadić - Udružena opozicija Srbije je savez lakrdijaša, savez dve i po stranke kojima je cilj da razdruže opoziciju...

Opoziciji je potrebna ozbiljnost, smatra Tadić.

Boris Tadić
Boris Tadić, Foto: Alo!/Ognjen Radošević

Formiranje najnovijeg projekta udruživanja opozicije vidim kao prikrivanje vesti o raspadu Saveza za Srbiju, nakon bojkota izbora koji su inicirali, navodi Boris Tadić, lider SDS i bivši predsednik Srbije.

On kaže da je opoziciji potrebna najveća moguća ozbiljnost i odgovornost u konsolidaciji, a "ne nove lakrdije koje samo troše vreme i energiju".

Ujedinjena opozicija Srbije (UOS) i zvanično je formirana, a deo tog saveza biće članice bivšeg SzS, sve osim Dveri, i još nekoliko manjih pokreta i udruženja.

Boris Tadić navodi da nedeljama javnost nije mogla da čuje ko su članovi te nove udružene opozicije, a da sada, kada smo to čuli, jedino što vidi da je to zapravo SzS umanjen za Dveri i ZZS.

Boris Tadić
Boris Tadić, Foto: prinstcreen

- Dakle, novo udruživanje je zapravo više potvrda razdruživanja - smatra on.

Lider SDS kaže da njegova stranka nije pozvana u to udruživanje, što, kako dodaje, dokazuje da namera tog projekta nije stvarno okupljanje opozicije, već šminkanje dezintegracije SZS-a.

- Međutim, da smo i pozvani ne bi se uključili u taj novi savez bez jasnih odgovora na ključna pitanja, koja su sve vreme nerazjašnjena – šta je motiv tog okupljanja, po kom kriterijumu i po čemu će se razlikovati od prethodnog koje je evidentno donelo više štete opoziciji, nego Vučiću. Sve vreme zagovaramo ujedinjenje opozicije, ali ne učestvujemo u projektima koji samo deklarativno to zagovaraju, a suštinski u efektu dele opoziciju - ističe Tadić.

Povezane vesti

 • Korisnik: Sladjana
  10/08/2020 - 22:30
  Nakon odlaska sa vlasti ovaj nekada simpaticni politicar samo propada sve dublje i dublje!!!
 • Korisnik: branka met
  10/08/2020 - 22:15
  Dobro je! Konačno je ukapirao!
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi