Brnabić na sastanku sa Pavlovom
alo.rs
Ana Brnabić
Ana Brnabić, Foto: printscreen/youtube

Premijerka je navela da dalje unapređenje zdravstvenog sistema u Srbiji, razvoj infrastrukturne mreže i realizacija zelene i digitalne agende, u koju spada zaštita životne sredine, ostaju ključni prioriteti Vlade Srbije, izrazivši nadu da će, uz podršku EIB, planirani projekti biti uspešno okončani.

„Uspešna saradnja Srbije i EIB i podrška na dosadašnjim projektima, posebno su došli do izražaja tokom pandemije. To se najviše videlo u zdravstvenom sektoru, i spremnosti bolnica i zdravstvenih uslova u Srbiji, da se odgovori na ovu pandemiju. Takođe, velika zahvalnost na pomoći EIB u ulaganju u istraživačko-razvojne centre u Srbiji, koji nam pomažu da gradimo ekonomiju zahnovanu na inovacijama, i svim drugim projektima poput Povezane škole, koji su nesumnjivo doprineli našim dobrim ekonomskim rezultatima u 2020. godini",0 rekla je premijerka.

Pavlova je izrazila zadovoljstvo rezultatima koje je Vlada Srbije ostvarila, posebno istakavši da su pravovremene i odlučne mere koje je preduzela vlada u borbi protiv koronavirusa doprionele da se i tokom pandemije održi ekonomska stabilnost zemlje.

Evropska investiciona banka podržava strateške ciljeve Srbije, poput prioritetnih projekata kao što su rekontrukcija i izgradnja dodatne zgrade Kliničkog centra Srbije, rekonstrukcija Kliničkog centra Vojvodina, zatim modernizacija železničke infrastrukture i drugi, istakla je Pavlova i izrazila spremnost EIB da nastavi sa ulaganjima koja će podstaći dalji ekonomski rast i produktivnost Srbije, ali doprineti stabilnosti i boljem funkcionisanju regiona Zapadnog Balkana.

BONUS VIDEO

Pročitajte još: