Ana Brnabić
printskrin
Ana Brnabić

printskrin

Ana Brnabić, Foto: printskrin

Premijerka Srbije Ana Brnabić gost je Nacionalnog dnevnika na Televiziji Pink gde govori o merama države u borbi protiv koronavirusa.

- Danas nam je 24. dan borbe protiv koronavirusa, svaki dan kada se probudim, mislim o tome koji je dan borbe po redu. Imamo 55 ljudi na respiratoru, 54 izlečenih. Svaka čast medicinskom osoblju. Juče nam je bio najteži dan, najveći udar na zdravstveni sistem, sinoć je bila velika gužva na Infektivnoj klinici. Trudimo se da uključimo što veći broj medicinskih radnika, da nam pomogne. Sajam je od danas otvoren, od sutra će privremena bolnica na Novosadskom sajmu i na "Čairu" u Nišu početi sa radom. Ove privremene bolnice će u naredne dve nedelje vredeti kao čisto zlato. Ja se danas bolje osećam nego juče jer znam da imamo spremne kapacitete u ovim privremenim ustanovama - naglasila je Brnabić.

Ona je naglasila da svi oni koji su juče šetali po gradu ne misle o opštem dobru.

- Neće svi da se zaraze, neće svi biti u bolnici, ali oni koji budu zauzimaju krevet nekome ko se ponašao odgovorno i zato nije fer. I ja i predsednik Vučić svaki dan pratimo mere u drugim državama. U Švedskoj su kafići otvoreni, ali vi tamo imate disciplinu ljudi, niko ko nema potrebe da izlazi, ne izlazi. Oni nisu na ulicama bez preke potrebe. Ja podržavam još strože mere, kao što to kaže i struka. Apelujem ponovo na građane, ako treba restriktivnije, biće tako - naglasila je premijerka.

Komentari (1)

Biće to vaš kraj

30.03.2020 18:08

Policijski čas 24 sata,uskraćivanje narodu slobode kretanja,biće to ono što možda srbiji danas najviše i treba da konačno završimo sa vama.I ovaj narod ima neku granicu dokle može da toleriše.Nešto trebada pokrene i narod da konačno menja vlast.