Aleksandar Vučić
Tanjug/Dragan Kujundžić
Aleksandar Vučić, Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Tehnički dijalog predstavnika Beograda i Prištine biće nastavlljen u četvrtak u Briselu, ali trzavice između dve strane danima unazad ne prestaju.

Iako su se stvari pomerile sa "mrtve tačke" posle gotovo godinu i po dana, i naizgled se učinilo da su se tenzije spustile, to je potrajalo vrlo kratko, prenosi Blic. 

Za razliku od Beograda, Priština je već napravila korak u pravcu u kome je rekla da neće ići, pa je nedavno podnela zahtev za članstvo u međunarodnoj organizaciji "Euroimaž" pri Savetu Evrope.

Dok ta prepucavanja traju, EU ne reaguje, SAD takođe ćute, a pitanje koje se nameće jeste da li ćemo se stvari ponovo vratiti na početak, gde su i bile od kraja 2018. godine?

Priština počela, Beograd spreman

"Igranku" je ponovo započela Priština, tačnije kosovski premijer Avdulah Hoti, koji je pre nekoliko dana najavio da lobiranje za priznanje Kosova nije suspendovano, i da je dogovorio saradnju sa međunarodnim partnerima o članstvu Kosova u međunarodnim organizacijama.

 - Nema suspenzije naših aktivnosti, dogovorili smo se sa našim partnerima da se na našem članstvu u međunarodnim organizacijama radi zajedno sa njima, zajedno sa našim međunarodnim partnerima. To je istina - rekao je Hoti u skupštini u Prištini.

Kontra iz Beograda

Beograd međutim nije ostao bez odgovora, gde su Hotijeve reče dočekane kako se i očekivalo - kontrom.

Tako je predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio da će na Hotijevu najavu Srbija odgovoriti nastavkom akcije povlačenja priznanja.

PROČITAJTE JOŠ