Dragan Đilas
Alo! Vladimir Marković
Dragan Đilas

Alo! Vladimir Marković

Dragan Đilas, Foto: Alo! Vladimir Marković
Aleksandar Marković

Alo!/Dejan Briza

Aleksandar Marković, Foto: Alo!/Dejan Briza

Narodni poslanik Aleksandar Marković za „Alo!“ poručuje da je to još jedan dokaz da Đilas ne bira sredstva u napadima na predsednika Srbije Aleksandra Vučića. 

- Ova fotografija na najbolji način pokazuje da mu nisu dovoljni mediji koje kontroliše u Srbiji, već pokušava da za svoje političke ciljeve ostvari uticaj i na neke medije u regionu. Možda je sada jasnije zašto dolazi do kontinuiranih napada na predsednika Srbije Aleksandra Vučića iz Crne Gore, ali i na lidere Demokratskog fronta - poručio je on.

Dok kod komšija pokušava da ostvari uticaj na medije, u Srbiji je sve jasnije da njegov politički savez stoji na staklenim nogama, i to zato što su njegovi partneri iz opozicije postali svesni da rovari protiv njih.

Vuk Jeremić

Alo!/Masanori Jošida

Vuk Jeremić, Foto: Alo!/Masanori Jošida

Vuk Jeremić, predsednik Narodne stranke, na televiziji koja je opoziciono orijentisana priznao je da je za njega Đilasovo ponašanje neprijatno iznenađenje.

- Nakon što je Savez za Srbiju prestao da postoji, mi smo pružili ruku saradnje Draganu Đilasu, pre svega, a doživeli smo neprijatno iskustvo. Mislim i na Nikolu Jovanovića, ponudili smo formiranje zajedničkog poslaničkog kluba u Skupštini Beograda, ali smo zahtevali da se na papir stave principi koji će garantovati da neće biti moguće zloupotrebe, da neće biti otimanja odbornika, da neće biti podrivanja partijskih organizacija u okviru saveza, jer je takvih podrivanja ranije bilo. Kulminiralo je pokušajem preletanja Nikole Jovanovića u Đilasovu stranku, ali je suspendovano reakcijom Marinike Tepić, da ne bi bilo takvih nesporazuma, mi smo te principe stavili na papir, ali stranka Slobode i pravde Dragana Đilasa to nije prihvatila i oni su samostalno napravili poslanički klub - kazao je Jeremić.

Pročitajte još: