Darija Kisić Tepavčević i Milorad Dodik
Printscreen
Darija Kisić Tepavčević i Milorad Dodik

Printscreen

Darija Kisić Tepavčević i Milorad Dodik, Foto: Printscreen

Komentarišući kritike povodom nedavne izjave predsednika Srbije Aleksandra Vučića da je Trebinje "najlepši srpski grad", Dodik je rekao da taj grad "jeste i da će ostati srpski grad".

"Trebinje treba da bude široko i otvoreno za sve nacionalnosti... ali su 95 odsto stanovnici Trebinja Srbi. Muslimani su napravili tu priču kako (Vučić) nema pravo da komentariše", rekao je Dodik.

On je ocenio i da je od ekonomske pomoći i izgradnje aerodroma u tom kraju, koje je najavio Vučić, važniji "osećaj običnih judi da je Srbija tu", kao i da su predstavnici Hrvata i Bošnjaka protiv tih projekata zato što bi to značilo "ekonomsko jačanje tog kraja".

Aleksandar Vučić

Tanjug

Aleksandar Vučić, Foto: Tanjug

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je večeras da smatra da Srbija neće prihvatiti samoproglašenu nezavisnost Kosova, niti će Rusija i Kina prihvatiti reviziju Rezolucije 1244 u Savetu bezbjednosti UN.

Dodik je rekao da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić ponovio više puta da neće prihvatiti nezavisnost Kosova, kao i da dve velike sile kao što su Rusija i Kina neće prihvatiti nikakvo odvajanje, jer se zalažu za poštovanje međunarodnog prava.

Dodik je u emisiji ''Hit tvit'' na televiziji Pink istakao da je je Vučić postavio jedan novi pristup o Kosovu prema kojem se ne može oteti deo teritorije od jedne suverene zemlje, kao i da položaj Srbije na međunarodnom planu nikada nije bio jači.

"Ako neko dođe u poziciju da bez volje Srbije, (Kosovo) proglasi nezavisnim, zašto se na nas (RS) ne bi primenjivala ista pravila", rekao je Dodik.

Aleksandar Vučić i Milorad Dodik

Alo.rs

Aleksandar Vučić i Milorad Dodik, Foto: Alo.rs

Govoreći o odnosima Republike Srpske sa Srbijom, on je ponovio da su dobri, kao i sa Rusijom, i dodao da RS želi da ima takve odnose sa drugima državama u okruženjima, ali i unutar u BiH.

U kontekstu pojedinih navoda u medijima da su u nedavne antivladine proteste u Srbiji umešani Rusi, Dodik je rekao da su u pitanju lažne vesti koje se plasiraju.

PROČITAJTE JOŠ:

Komentari (1)

dusan

27.07.2020 06:24

bje bi mu bilo da u Novom Sadu pravi aerodrom ili da onaj u Nišu modernizuje Ali na ta dva mesta se nemoze sakriti novca koliko se tamo moze.. isto kao sto i Dodik (Galens) gradi po celom Novom Sadu