Terazije, Protesti
Tanjug
Terazije, Protesti

Tanjug

Terazije, Protesti, Foto: Tanjug

Pokušali su kamenicama i bakljama. Nisu uspeli.


1. Od ponedeljka , 13. jula, građani Beograda će u 12.00 početi šestočasovno blokiranje saobraćajnica na Slaviji, na Brankovom mostu na strani Novog Beograda, Gazeli kod Centra „Sava“, Terazijskom tunelu, a građani u ostalim delovima Srbije će izvršiti blokadu prilaza auto-putevima i većih lokalnih saobraćajnica (ulaza i izlaza iz gradova). Paralisaćemo zemlju kao što su i oni nama onemogućili da se krećemo.


2. Od utorka, 14. jula, svi zaposleni, svi sindikati i sva udruženja Srbije koja su na strani naroda da stupe u štrajk. Svi koji su primorani da rade zbog prirode posla i neophodnosti društvu da stave crn povez oko nadlaktice u znak žalosti za Srbijom. Vlasti će biti prepuštene svojim nesposobnim kadrovima.


3. Od srede, 15. jula, građani da podižu svoju štednju iz banaka, čime će se oboriti kreditni rejting ove vlasti i pokazati bahatim bankarima da moraju uvesti prihvatljivu kamatu na štednju. Građani više neće trošiti pare osim u radnjama i prodavnicama koja postave oznaku SLOBODNA SRBIJA na vratima kao znak da ne podržavaju ovu vlast. Da vlasti shvate da više ni dinara neće videti u svojim lopovskim organizacijama i kompanijama, kao i da će sami odužiti dugove koje su nagomilali.

Terazije, Protesti

Tanjug

Terazije, Protesti, Foto: Tanjug

4. Od četvrtka, 16. jula, građani Srbije će u miru blokirati ulaze svih zgrada opštinskih veća od 10.00 - ako mi ne možemo ući u naš narodni dom da održimo zasedanje 53 odsto naroda, neće se ni njihovo zasedanje održati.


5. U petak, 17. jula, građani Srbije će se u redu i tišini okupiti na trgovima svojih gradova u 20.00 i ćutanjem poslati poslednji pozdrav svim bolesnim vladarima i lažnim carevima. Tišinom koja će biti glasnija od bilo kakve njihove laži.
Vladimir Marinković, istaknuti član SNS-a, za naš list navodi da je jasno da „ovo nisu nikakvi politički ciljevi i zahtevi već spisak suludih želja i kako profašisti oličeni u Đilasu, Mlađanu Đorđeviću i Nogu zamišljaju njihovo ostvarenje“.

- S obzirom na to da je Srbija slobodna i demokratska zemlja, niko im ne brani da maštaju, ali pošto su njihove falange napravile ogromnu materijalnu štetu i povredile gotovo 200 policajaca, jasno je da su akcije koordnirane i brižno osmišljene u cilju nasilnog preuzimanja vlasti. Ove poruke i prednje treba ozbiljno shvatiti, s obzirom na to da su inspirirane od stranih službi i naših regionalnih konkurenata, i to u trenucima kada se Srbija i naš predsednik Vučić bore za ljudske živote, očuvanje radnih mesta i za naše legitimne interese na Kosovu i Metohiji. Ove ekstremne fašističke grupe su pažljivo birale momenat, ali im neće uspeti da zbog vlasti bace Srbiju na kolena. Narod Srbije ili kako kaže Donald Tramp, tiha i pristojna većina, 21. juna se izjasnila ko treba da vodi Srbiju i da jedino Aleksandar Vučić može da provede Srbiju kroz sve domaće, regionalne i globalne izazove - naveo je Marinković.
Dejan Miletić, politički analitičar, za „Alo!“ navodi da je reč o planu za urušavanje Srbije.

Terazije, Protesti

Tanjug

Terazije, Protesti, Foto: Tanjug

 

- Tu se ne preza ni od čega, to je zaista nedopustivo prema budućnosti svih nas. Kada je u pitanju kreditni rejting Srbije, vraćanje poverenja u banke je nešto što zahteva mnogo vremena i ozbiljnu ekonomsku politiku. Svaka ideja koja bi za cilj imala narušavanje naših ekonomskih dostignuća govori o beskrupuloznosti. Kada je u pitanju blokada puteva, taj anarhistički odnos je prosto katastrofalan. Ove inicijative su povezane sa nasiljem tokom protesta i govore o ozbiljnom pokušaju da se uruše srpska država i njene pregovaračke sposobnosti i da se Srbija ponovo baci na kolena.
U međuvremenu se oglasio i Vladimir Rebić, direktor policije, koji je rekao da su protesti u subotu bili mirni, a da je policija nastavila da procesuira demonstrante koji su pravili nerede.

- Protesti u subotu su bili značajno manje burni u odnosu na one prethodne. Manji incidenti su se desili na kraju protesta, zbog kojih je policija morala da interveniše - rekao je Rebić u uključenju za TV „Prva“, dodavši da su na području Beograda uhapšena 42 lica zbog nereda u subotu, ali i prethodnih dana.

Uhapšen napadač na novinara N1

Direktor Rebić je naveo da je uhapšen i napadač na Petra Gajića, novinara Televizije N1. - Mi smo uhapsili 14 lica zbog napada na policiju, a samo jedno lice je maloletno, što opovrgava ono što se govori da su hapšena deca - naveo je Rebić i dodao da je policija pokazala uzdržanost i strpljivost prilikom vandalskih napada pojedinih učesnika ovih skupova.

 

Vesić: Osujetili smo plan huligana

Goran Vesić, zamenik gradonačelnika Beograda, izjavio je da je subota u Beogradu protekla mirno, sa manjim brojem huligana i pripadnika neonacističkih grupa, koje su imale nameru da ponovo napadnu državne institucije, a koje je policija presrela i prilikom pretresa pronašla „Molotovljeve koktele“ i gas-maske. On je za TV „Hepi“ rekao da su u kontejnerima oko Skupštine grada pronađeni blokovi i kamenice za gađanje policije koji su ubačeni ranije. - Kamene blokove su ubacivali u kontejnere tokom dana kako bi kada počne napad na policiju položili kontejnere i imali kamenje za napad. To su radili i gomilajući kamene kocke na gradilištima u okolini Skupštine računajući da nikome neće biti sumnjivo zato što se tu nalazi građevinski materijal. Nadležne gradske službe su u saradnji sa policijom taj plan osujetile - rekao je Vesić.

 

PROČITAJTE JOŠ:

 

 

 

 

Komentari (5)

zagor

13.07.2020 07:41

More jebo bi im nanu naninu, stoke huliganske!!! Zatviriti stoku u zatvore, na najtezi fizicki rad!!

Goran

13.07.2020 08:55

Ako znate sta planiraju i ko su organizatori, zasto ih jednostavno ne pohapsite? Ne razumem da ne moze da se izbori sa njima, ili su to prorezimski ljudi koji su kao opozicija

Nebojsa

13.07.2020 10:12

Najbolje da podignem pare iz banke pa da mi udju u kucu kao u skupstinu i ukradu.

Nikola

13.07.2020 11:00

Bilo ko ko pokuša blokadu saobraćaja u zatvor to su međunarodni koridori. Organizatore na robiju a sudija koji ih oslobodi doživotna zabrana rada u Pravosuđu.

sara

13.07.2020 11:06

Organizator je nevidljiv, svi ostali su ovce i ne znaju zašto to rade!!!!. Neki od njih koji su bliski organizatoru, dobijaju crkavicu, a ostali ništa!!!!. Strašno je da gledaš kako policajci kao glineni golubovi, stoje, dok huligani ih gađaju kamenicama!!!!. Policajci moraju da uzvrate i pohapse huligane, jer u suprotnom otkazaće poslušnost, jer su i oni nečija deca!!!.