rušenje grada
BeoInfo
rušenje grada

BeoInfo

Foto: BeoInfo

Ovo su sinoć za sobom ostavili huligani koje su organizovali Đilasovi puleni Srđan Nogo i Mlađan Đorđević. Huligani koji su pokušali da spale Narodnu skupštinu nastavili su uništavanjem javne imovine koja je vlasništvo svih Beograđanki i Beograđana. Huligani su na protest doneli suzavac, molotovljeve koktele, baklje i topovske udare kojima su napali policiju i uništavali Beograd, izjavio je Goran Vesić. 

Zamenik gradonačelnika Beograda je istakao da Grad Beograd čestita policiji na uzdržanosti i profesionalnosti, jer je bez upotrebe sile oterala huligane, zaštitila Narodnu skupštinu i druge javne institucije i imovinu grada.

 -Zahvalni smo građankama i građanima Beograda koji su ostali kod svojih kuća, sačuvali mir i nisu naseli na provokacije huligana. Grad Beograd očekuje da kriminalci i huligani koji već drugi dan zaredom uništavaju naš grad budu uhapšeni i privedeni pravdi. Šteta koju su hiligani pre dva napravili na javnoj imovini grada Beograda iznosi 15 miliona dinara. Već procenjujemo štetu koju su ovi banditi sinoć napravili, rekao je Vesić.

On je dodao da se nakon procene štete protiv ovih huligana, posebno onih koji su privedeni kao i organizatora ovog divljanja Đoga i Đorđevića, biti podneta nova krivična prijava kao i prijava za naknadu štete.

 

Pročitajte: