Poslanici, Skupština
Alo!/Dejan Briza
Poslanici, Skupština

Alo!/Dejan Briza

Foto: Alo!/Dejan Briza

Kamberi je na današnjij sednici, kojom se nastavlja konstituisanje Skupštine Srbije, rekao da Dačić pripada političkoj eliti koja je izazvala krvave ratove u bivšoj SFRJ koji su se odrazili na položaj nacionalnih manjina u Srbiji za koji je rekao da je ''nepovoljan''.

Kamberiju je zasmetalo što se govori da će Dačić biti predsednik srpskog parlamenta i dodao da Dačić treba da izražava jedinstvo političkih grupa, a da on to nije jer se, kako je rekao, predstavlja kao predsednik srpskog parlamenta.

Osvrnuo se i na pominjanje Dačićević rezulatata kao šefa diplomatije u povlačenju priznjana nezavisnosti Kosova i dodao da je slavljenje otpriznavanja ''pucanj u svoje noge''.

Dačić je odgovarajući Kamberiju podsetio da su predstavnici Sandžaka glasali za Dačića kada je bio u vladi.

''Nije Ugljanin bio samo u nekoj drugoj vladi već u onoj čiji sam bio predsednik. Tad ste glasali, a sad nije dobro da glasate za mene. Tu nema argumentacije, ali meni to uopšte nije bitno'', rekao je Dačić.

Narodni poslanik SPS Ðorđe Milićević osvrnuo se na delovanje lidera SDA Sulejmana Uglajnina , koji je, kako kaže, tražio više puta specijalni status za Sandzazak, dok to , kako je primetio, nije činio dok je bio na vlasti.

''Ugljanin pokušava da destabiluzuje situaciju u Raškoj oblasti izmišljajući probleme, a za vreme obavljanja državnih funkcija nikada nije postavljao pitanje Sandžaka'', rekao je Milićević.

Dodao je da Uglajnin želi sada medijsku pažnju zarad sticanja političkih poena.

Narodni poslanik Enis Imamović iz SDA kazao je da to što traži Ugljanin nije u suprotnosti sa Ustavom Srbije.

Pročitajte i:

Komentari (2)

stara čukarica

22.10.2020 14:56

Još od vremena Tita u Srbiji je dozvoljeno da svako radi šta hoće i da stvara svoju drzavu u drzavi. Probaje u Hrvatskoj to da radite!

Shone

23.10.2020 01:39

Ajoj! Pa ode i VOJVODINA sad uskoro!!