Miodrag Linta
Tanjug/Jaroslav Pap 24-03-18
Miodrag Linta

Tanjug/Jaroslav Pap 24-03-18

Miodrag Linta, Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Linta ističe da je Izetbegović neprijatelj celom srpskom narodu jer, kako navodi, konstatno ponavlja ''''bolesne laži'''' da se u Srebrenici i na još 7 lokacija (Bratunac, Foča, Ključ, Prijedor, Sanski Most, Vlasenica i Zvornik) desio genocid nad Bošnjacima.

''''Da je Republika Srpska nastala na genocidu i zločinima, da je Srbija izvršila agresiju na BiH i učestvovala u nepostojećem genocidu nad Bošnjacima, da je u jednom danu ubijeno više Bošnjaka u Srebrenici nego Srba za čitavo vreme rata, da ima veliki broj zločinački orjentisanih Srba, koji su masovno ubijali Bošnjake'''', naveo je Linta u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.

On smatra da je krajnje vreme da se bošnjački narod suoči sa istinom da se, kako kaže, nad njima nije desio genocid u građanskom ratu 1992-1995. godine u BiH, te da je zločina bilo na svim stranama i da su stradali i srpski i bošnjački civili i ratni zarobljenici i da treba odavati poštovanje svim žrtvama.

Linta dodaje da je Izetbegović najveći neprijatelj celom bošnjačkom narodu jer ih, kako ocenjuje, drži u ''''lažnom uverenju'''' da će ostvariti san svog oca Alije i od BiH stvoriti islamsku državu i Srbe većim delom likvidirati i proterati, a ostatak pretvoriti u nacionalnu manjinu.

''''Izetbegović ponavlja te laži kada mu pada rejting u biračkom telu pokušavajući po ko zna koji put da dobije većinsku podršku birača'''', navodi Linta.

Ukazuje da Izetbegović nikada nije priznao sistematsko ubijanje i etničko čišćenje Srba u Sarajevu i širom BiH, kao i da je sprečavao da se podigne spomen obeležje brojnim Srbima ubijenim na Kazanima i drugim lokacijama u Sarajevu i šire.

''''Pozivam Bošnjake da prestanu da podržavaju Izetbegovića i druge bošnjačke političare koji ih drže u lažima da se desio genocid, koji vode politiku usmerenu protiv Republike Srpske i Srbije, koji ne prihvataju izvorni Dejtonski sporazum kao kompromisno rešenje i produbljuju sukobe i nepoverenje između srpskog i bošnjačkog naroda'''', poručio je Linta.

Bonus video:

Pročitajte: