Vuk Jeremić
Youtube/Printscreen
Vuk Jeremić

Youtube/Printscreen

Vuk Jeremić, Foto: Youtube/Printscreen
Petar Petković

Privatna arhiva

Petar Petković, Foto: Privatna arhiva

Nada se valjda Vuk Jeremić da je srpski narod oboleo od kolektivne amnezije. Da smo zavoravili kako su on i njegov najbliži saradnik Borko Stefanović ispregovarali sedam katastrofalnih sporazuma u Briselu i da je zahvaljujući njima na Jarinju postavljena granica između Srba i Srba, do takozvanih carinskih pečata, predavanja matičnih knjiga i katastra, prihvatanja kosovskih ličnih karti, regionalnog predstavljanja...

Nije narod zaboravio ni da je Jeremić vezao Srbiji ruke pred Međunarodnim sudom pravde, kao što mu to nisu zaboravili ni prištinski lideri koji mu se svake godine od srca zahvaljuju na učinjenoj usluzi.

Ne iznenađuje me zato ni kada Jeremić podilazi Alljbinu Kurtiju, u jalovoj nadi da će mu pomoći da sruši vlast u Beogradu.

Zbog toga mu je trn u oku i Srpska lista kao jedini iskreni čuvar i stožer srpskog jedinstva na Kosmetu, pa mu se tu pričinjavaju ljudi "s one strane zakona". Jasno je da Jeremić polazi od sebe i svojih finansijera, svetskih kriminalaca pravosnažno osuđenih u SAD za korupciju i pranje para.

Možda je za njega naša južna pokrajina samo još jedan plen, za nas je najveća vrednost i zato mu nećemo dozvoliti da sve ponovo prokocka.

PROČITAJTE JOŠ: