Siniša Mali u Skupštini Srbije
Tanjug/T. VALIČ
Siniša Mali u Skupštini Srbije

Tanjug/T. VALIČ

Siniša Mali u Skupštini Srbije , Foto: Tanjug/T. VALIČ

Ministar finansija odgovorio je Dušanu Nikezići koji je objavio saopštenje u kojem kritikuje zaduživanje Srbije.

"Dali ste mi uvod da odgovorim na saopštenje Dragana Đilasa i Dušana Nikezića. Jer dok vi pričate o auto putevima, novim projektima, oni tkao izađu sa nekim saopštenjem. Malo pre su izdali saopštenje o zaduženju Srbije. 

Moje pitanje za vas gospodine Nikeziću, a koliko ste vi zadužili i uništili Srbiju. Najskuplja ikada obveznica koja je u Srbiji izdata bila je u vaše vreme i Dragana Đilasa. Tako ste 2011. godine izdali obveznicu sa kamatnom stopom od 7,25 odsto.

Da zaboravimo i to, pitanje je da li ste nešto za te novce izgradili? Ima neki autoput? I ne mislim na autoput na Mauricijusu, nego ovde. Ima li nešto što ste uradili, osim što ste napunili svoje i džepove Dragana Đilasa? Pa nema.

Zato nemojte da govorite o politici zaduživanja. Od tih para koje ste vi zadužili Srbiju, mi u septembru treba da vratimo još 700 miliona dolara. Građani Srbije i dalje trpe posledice vaše neodgovorne ekonomske politike."

Komentari (3)

marko

22.04.2021 18:08

Briga Nikezica...otac ga obezbedio.Lopine...

SRBINS

22.04.2021 18:16

Koga si ti oduvao prijatelju, zasto ne hapsite ako su pokrali tolike drzavne pare? Videcemo gde je vas Muricijus kada odete sa vlasti... Svaka vlast u Srbiji ima Mauricijus... Svi ste vi lopovi

XXL

22.04.2021 19:26

G-din Mali dug prema Kini nije mali čak je duži od KINESKOG ZIDA, a sa pilećim nogicama i papcima koje tek planirate da izvozite i time otplatite taj dug biće dug put. Zato je i dato srpsko rudno bogatstvo pod hipoteku kinezima. Pričajte malo o tome pa se ponosite tek onda da gradite više no u vreme Tita. Tito je vraćao dug proizvodom, a ne rudnim bogatstvom o čemu se ne govori u 'zlatnom dobu' ...