Joška Broz
Alo!
Joška Broz

Alo!

Joška Broz, Foto: Alo!

On navodi da je Dan mladosti, koji se obeležavao 25. maja, za Tita bio pomalo naporan te da nije on insistirao na toj proslavi.

- Mnogi danas kažu da je on to predložio, a to nije tačno. Sve su predložile neke organizacije. Danas sve njemu pripisuju, a nije on insistirao na tome. Ne prolazi im koliko god želeli da ga prikažu kao diktatora - navodi Joška i dodaje da je Tito bio čovek koji je držao ovaj narod 35 godina u miru.

- Trebalo je sačuvati tu državu i podići je na neki svetski nivo, što je on uspeo - ističe Titov unuk i navodi da je čitav život živeo od svog rada, kao i ostali članovi porodice.

Tito

Printscreen / Youtube

Tito, Foto: Printscreen / Youtube

- Trebalo je ponosno nositi to prezime i mislim da smo svi u porodici to i uspeli. Običan narod i dalje ima nostalgiju za Jugoslavijom, a političarima više odgovora da je narod zavađen, pa se zato potenciraju te priče o četnicima i partizanima - tvrdi Joška koji svake godine 4. i 25. maja ide da obiđe grob svog dede.

- Nijedne godine nisam propustio da odem. Išao sam i kada je bilo bombardovanje - kaže on.
Podsetimo, širom bivše Jugoslavije 25. maj masovno se slavio kao Dan mladosti i rođendan nekadašnjeg predsednika SFRJ Josipa Broza Tita. Simbol ovog dana bila je štafeta mladosti, koja se doživotnom predsedniku SFRJ predavala na stadionu JNA.

Komentari (1)

saja

26.05.2020 01:59

Vjerujem da je 25.maj kao praznik i slet više trebao Titovim dupeuvlakačima nego Titu samom.Štafetu su smislili kragujevačani sami a Tito je samo prihvatio.