Marko Đurić
Tanjug/Rade Prelić 11.6.2018
Marko Đurić, Foto: Tanjug/Rade Prelić 11.6.2018

Naime Đurić je osudio objavu Floriana Bibera stručnjaka za Balkan sa univerziteta u Gracu, zbog spornog "tvita" u kojem obraćanje sprske strane, javnosti, podvodi pod neukus koji se ponavlja godinama unazad.

" Komemoracija "Oluje" je uvek kada političari iz Srbije i Hrvatske, međusobno učestvuju u takmičenju neukusne nacionalističke retorike. Ova godina nije bila izuzetak", napisao je Florian Biber.

Na ovo, ničim izazvano, poređenje žrtve sa mučiteljem odgovorio mu je Đurić.

" Sramotno je to što slavlje etničkog čišćenja 250.000 Srba, sa Hrvatske strane i komemoraciju žrtvama podvodite pod isto. Čista mržnja vas sprečava da razlikujete ratne zločince od ratnih žrtvi", odgovorio je u prepisci Marko Đurić.

Podsetimo na to da je centralnom državnom komemoracijom u Sremskoj Rači obeležena 25. godišnjica progona Srba iz Republike Srpske Krajine tokom hrvatske operacije "Oluja".

Pored državnog vrha Srbije, obeležavanju u Rači kao predstavnici Srba u Hrvatskoj, prisustvovala su deca iz kolone koja su pre 25 godina prešla u toj koloni u Srbiju, a onda su se, nakon nekoliko godina, u želji i čežnji za zavičajem, vratili i počeli da obnavljaju svoj život i život svog naroda u Hrvatskoj i sada tamo žive.

Pročitajte još: