Dragan Đilas i Mlađan Đorđević
Alo / Vladimir Marković
Dragan Đilas i Mlađan Đorđević

Alo!/Vladimir Marković

Dragan Đilas i Mlađan Đorđević, Foto: Alo!/Vladimir Marković

Prema rečima naših sagovornika, opozicija će biti podeljena na levi blok, koji će biti proevropski i građanski nastrojen, i njega će predvoditi Dragan Đilas i desni blok, koji će biti proruski, a predvodiće ga Đilasov kum Mlađan Đorđević.

- Đilas će okupiti preostale stranke iz propalog SZS-a i sve one koji su bojkotovali izbore. Tu će na sve načine pokušati da uvuče i Demokratsku stranku. Da bi zamazao oči demokratama i ostalima koji ne vole Obradovića i Dveri, on je svima obećao da u ovom bloku neće biti ni Dveri ni Obradovića - navode naši izvori i dodaju da je sve to jedna velika varka jer se Đilas neće nikada odreći Boška Obradovića.

- Dveri će biti u drugom bloku koji će predvoditi Mlađan Đorđević i koji će biti proruski nastrojen. Đilasov kum je već osnovao pokret i planira da umesto odbora u svim gradovima ima jatake, ljude koji će taj pokret tamo predstavljati i okupljati istomišljenike - ističu naši izvori i dodaju da Đilas i njegov kum na ovaj način pokušavaju da se domognu glasova i levice i desnice.

PROČITAJTE JOŠ:

Da su naša saznanja tačna, pokazuje i to što su članice Saveza za Srbiju i opozicione stranke i pokreti koji su bojkotovali izbore 21. juna dogovorili nastavak zajedničkog opozicionog delovanja kroz formiranje udružene opozicije Srbije. U saopštenju se, naravno, navodi da se Srpski pokret Dveri opredelio da ne pristupi udruženoj opoziciji Srbije.

Tadić: Đilasov novi savez je lakrdija!

Lider SDS-a Boris Tadić objasnio je na Tviteru šta misli o novom opozicionom savezu, takozvanoj udruženoj opoziciji koju predvodi Dragan Đilas. - Ako dobro razumem, najnovija „udružena opozicija“ je manja od onog iz čega je nastao SZS. Povodom donošenja ove odluke jedina vest o onima koji se udružuju je da se Dveri ne udružuju. Šalu na stranu, nužno je operativno i odgovorno udruživanje, a ne nove lakrdije i kontrola štete - napisao je Tadić.

Još jedan dokaz da su naša saznanja tačna jeste i to što je Mlađan Đorđević početkom jula ove godine osnovao pokret „Oslobođenje“, a o čemu svedoči i zvanična registracija u Agenciji za privredne registre.

Pročitajte još:

Komentari (1)

zagondzija

05.08.2020 08:57

Trla baba la, oni su svi zajedno politicki mrtvi ne znam sta treba jos da se desi da bi to shvatili