Miroslav Lajčak
Tanjug/AP
Miroslav Lajčak

Tanjug/AP

Miroslav Lajčak, Foto: Tanjug/AP

Lajčak u Beograd dolazi iz Prištine, gde će boraviti 13. i 14. oktobra.

Da li će Lajčak uspeti da natera Albance da formiraju ZSO?

 

Za posetu Beogradu i Prištini, Miroslav Lajčak se odlučio u nameri da odblokira pitanje Zajednice srpskih opština, rekao je Tanjugu visoki zvaničnik EU upoznat za procesom pregovora.

Kosovo i Metohija

Printscreen

Kosovo i Metohija, Foto: Printscreen

Celokupni proces dijaloga Beograda i Prištine trenutno stagnira zbog odbijanja albanske strane da razgovara o primeni konkretnog sporazuma o ZSO.

EU naglašava da je Priština potpisivanjem sporazuma 2013. godine preuzela i obavezu da implementira dogovor o ZSO.

Komentari (2)

Milovan

12.10.2020 18:04

Nije lako EU. Kosovo nije Srpsko, tako rekose, bombardujte SRJ, unistite joj privredu, ljude, civile. Sada odjednom Kosovo je i nase, koliko toliko. Ali sta cemo sa stetom od 160 milijardi evra koju smo naneli Srbiji, jel Kosovo nije samo njihovo. Ko ce da nadoknadi stetu, pita se EU. Nije im lako. To ce neko morati da nadoknadi.

Pera

12.10.2020 22:26

Neki dan pročitah da će u SAD polovinom 21 veka /2050 god/ većinsko stabovništvo biti crnačkog porekla,. Ako Kosovo ostane u sastavu Srbije poznavajući natalitet šiptara i oni će biti većinski narod u Srbiji. Zato što pre izvršiti razmenu teritorija, zadržati područja sa većinskim srpskim stanovništvom a ostalima šipcima - daleko im lepa kuća. Sa njima u istoj državi će uvek biti problema.