Čedomir Jovanović
Alo/Manasori Jošida
Čedomir Jovanović

Alo/Manasori Jošida

Foto: Alo/Manasori Jošida

Predsedniku Liberalno-demokratske partije (LDP) Čedomiru Jovanoviću, koji se već šest dana nalazi u bolnici 'Dragiša Mišović', lekari su pronašli tumor na kičmenoj moždini!

Prvi nalazi stručnog konzilijuma upućuju na to da je tumor dobroćudan i da će moći da se otkloni operacijom, ali za postavljanje konačne dijagnoze potrebna su dodatna ispitivanja. Čedomir Jovanović, inače, i dalje trpi nesnosne bolove, a ne pomažu mu ni najjači lekovi, poput 'trodona' i morfijuma!?!

Čedomir Jovanović, lider Liberalno-demokratske partije (LDP) koji je od 8. januara u bolnici "Dragiša Mišović", moraće na jako rizičnu operacija tumora na kičmenoj moždini.

Operacija na kičmenoj moždini nosi veliku opasnost od invaliditeta.

Ta operacija nosi sa sobom veliku opasnost od invaliditeta, a iskusni lekari kažu da niko sa sigurnošću ne može unapred da garantuje povoljan ishod.

Nadaju se najboljem

Naši odlično obavešteni izvori prenose da su doktori od trenutka kada je Jovanović hospitalizovan zbog jakih bolova u grudnom košu i stomaku uradili silne analize kako bi postavili dijagnozu.

Preporučujemo:

- Isprva se sumnjalo da Jovanović ponovo ima koronavirus, budući da ga je već preležao u julu prošle godine kada je bio smešten na Infektivnoj klinici, ali je više puta ponovljen test bio negativan. Nedugo potom konstatovana mu je obostrana upala pluća, ali problem je bilo to što je Jovanović trpeo jezive konstantne bolove, zbog čega se onda posumnjalo na upalu moždine. Juče su, konačno, stigli rezultati analiza koji su pokazali da Jovanović ima tumor na kičmenoj moždini - prenose naši izvori, koji su iz razumljivih razloga insistirali na anonimnosti.

Prema njihovim rečima, lekarski konzilijum veruje da je tumor dobroćudan i da se može odstraniti operacijom.

Jovanović, inače, i dalje, već šesti dan zaredom, trpi strahovite bolove u stomaku i grudnom košu, zbog kojih bukvalno naglas kuka.

- Iako prima izuzetno jake sedative, pa čak i 'trodon' i morfijum, Jovanovića i dalje muče jezivi bolovi u grudima i stomaku. On danima naglas zapomaže jer je takve bolove zaista nemoguće istrpeti. Lekari veruju da su oni upravo posledica tumora koji mu je pronađen... - ističu izvori Informera.

'Kiseonik me sačuvao'

Čedomir Jovanović je na drugi dan Božića, u petak, 8. januara, hitno hospitalizovan u Kliničko-bolničkom centru 'Dragiša Mišović'. Pre toga, u julu prošle godine preležao je i koronu. I tada se žalio na velike bolove koji su ga 'kidali' danima i zbog kojih nije mogao ni da spava.

'Kiseonik me je sačuvao i još mi je neophodan da bih što više odmarao pluća, koja se bore sa virusom. Polako obaramo temperaturu i smirujemo krvni pritisak. Lekari su stalno sa mnom i na svaku promenu reaguju modifikacijom terapije. Drugu noć zaredom sam uz njihovu podršku uspeo da odspavam nekoliko sati, pošto su našli rešenje za bolove koji su me kidali čitave nedelje', napisao je tada Jovanović na društvenim mrežama.

Supruga Jelena: Loše mu je, zbog bolova daju mu morfijum

Jelena Jovanović, supruga lidera LDP, kaže da je Čedomir poslednja dva meseca osećao snažne bolove u dijafragmi, a da su mu se poslednjih dana pojavili i bolovi u grudima i stomaku.

- Bolovi su postali toliko nepodnošljivi da je otišao u kovid-ambulantu, da bi ga tamo uputili u bolnicu. On ima obostranu upalu pluća, koja se zapravo vuče još iz jula, a uz nju ima i embolije. Loše je, trpi jezive bolove, zbog čega uz četiri antibiotika prima 'ketanol', 'trodon', čak i morfijum.

Svi parametri su mu poremećeni. Pritisak mu je užasno visok i teško ga lekovima vraćaju u normalu - ispričala je Jovanovićeva za 'Blic', dodajući da nije istina da je Čedomir posle korone bio nemaran i da mu se zbog toga stanje pogoršalo:

- Posle korone, koju je imao u julu, kada je jedva preživeo, Čedomir se pridržavao svih saveta lekara. Otpušten je iz bolnice iako je još imao upalu pluća jer mu je opao imunitet, pa su se lekari plašili da ga u bolnici ne napadne neka bakterija. Dogovor je bio da kod kuće miruje i tako je živeo. On nikad ne bi izneverio ljude sa Infektivne i Bežanijske kose koji su ga letos spasili.

Šta kažu doktori

- Prvi zaključak doktora jeste da je pronađeni tumor na Jovanovićevoj kičmenoj moždini benigni, a ne maligni, i da se bez trajnih posledica može otkloniti hirurškim putem. Sada slede dodatne analize koje će, bar se tako lekari nadaju, potvrditi da je tumor dobroćudan - objašnjavaju naši izvori.

Pročitajte još: 

Komentari (9)

NikolaKBgd

14.01.2021 21:02

Da se dobro dobrim vraca... to je tako normalno... (A i obrnuto)

Suzana

14.01.2021 21:19

Ozdravi što pre da vratiš porodici i prijateljima...i Čedo grad nema ritma bez tebe...

Tatic Mile

15.01.2021 13:54

@Suzana - A sta to da vrati porodici i prijateljima?Mozda zlobu i jos vecu mrznju prema srbima. JC je nepozeljna persona u RS i ne pokusavaj nikad u nju krociti.

blabla

14.01.2021 21:35

Umiraju deca, šta nas briga za njega, glumi, neka glumi u fotelju

sreten

15.01.2021 02:15

Ceda nije tako znacajna faca, a posebno njegov doprinos u politici, da bi pisali svaki dan o njemu. Neka mu Bog pomogne, a nas to pisanije sve umara.

brat

15.01.2021 05:09

Brate Rome, ozdravi što pre, još je ostalo po nešto da opljačkaš.

Žilr

15.01.2021 06:59

Jel' on ono rekao da je Republika Srpska genocida tvorevina?

Dr

15.01.2021 11:19

Ima Boga... Dosao da naplati i da time upozori i sve dzukele koje idu njegovim putem.

Jela

15.01.2021 13:24

Meni je zao svakoga koji se bori sa ovom bolescu. Neka ozdravi i mane se politike i posveti porodici. Nikad nije kasno da se krene pravim putem.