Predrag Milanović
Jošida Masanori
Predrag Milanović, Foto: Jošida Masanori

 

Kako saznajemo, pomenuta firma je između ostalog, angažovana kao izvođač radova na rekostrukciji vodovodne infrastrukture u Svilajncu, kao i za sve ostale poslove oko sređivanja grada jer već niz godina ima primat na svim tenderima.

Naime, opštinsko veće opštine Svlajnac donelo je rešenje gde se odobrava otuđenje nepokretnosti iz javne svojine opštine Svilajnac u potezu „Veliko polje“ u površini od 2.00,ha na kojoj se nalazi i trafostanica. Predmet prodaje je i jednospratni objekat (fabrika) ukupne bruto površine 3.065,33m2. Kao najpovoljnijem ponuđaču po prikupljenim pisanim ponudama, objekat je otišao u vlasništvo firme „Compact industry“ Svilajnac, čiji je mentor sadašnji predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović.

Dokument, Foto: prinstcreen

 

Kontraverzama koje prate sadašnjeg predsednika opštine Predraga Milanovića izgleda da nema kraja.

To ne bi bilo sporno da realna tržišna vrednost takvog objekta sa parcelom i pratećom infrastrukturom nije preko 1.500.000.00 evra.

Medjutim, kada bi se vrednost parcele i objekta računala na način koji opština Svilajnac po svojim normativima uzima kao osnovicu za oporezivanje poslovnih objekata, vrednost ovog objekta bila bi 2.700.000,00 evra.

Fabrika, Foto: Alo.rs

 

Postavlja se pitanje svim lokalnim predsednicima opština, do kada će se bogatiti na račun gradjana koji su im ukazali poverenje, jer su ovkve stvari koje prati jasna dokumentacija zakonski i moralno nedopustive.

Predrag Milanović poznat je po svojoj bahatosti u celoj opštini.

Očigledno je da se ne plaši nikog jer "iza svojih leđa" ima Dragana Đilasa, pa je i te kako slobodan da lokalnom stanovništu na svakodnevnom nivou uteruje strah.

BONUS VIDEO: Vučić na mapi

 

Komentari (2)

Neko Ko Zna

16.06.2020 18:57

Mnogo je toga sto bi trebalo preispitati tamo... Rekonstrukcija ulica, gradske pijace, bazena, doma zdravlja, parkova, svih skola I obdanista.... Sve Ali Sve radi ista firma, COMPACT INDUSTY.... A sto se bahatosti "PERE KAFEDzIJE " tice I njegovih poltorna to je tek za INSAJDER u najmanju ruku...

Zdravko

17.06.2020 13:52

@Neko Ko Zna - A da ne govorimo o bahatosti, samovolji, namestenim tenderima, nekretninama u inostranstvu i obračunavanju sa političkim neistomišljenicima...