Lokalni šerif sa Đilasovom značkom

Prodao opštinsku imovinu sopstvenoj firmi po devet puta manjoj ceni na tenderu

Predrag Milanović, Foto: Jošida Masanori

 

Iz dokumentacije u koju smo imali na uvid i koju vam pokazujemo u prilogu saznajemo da je zvaničnim dokumentom prodata zemlja sa izgrađenom fabrikom firmi Compact Industry čiji je vlasnik predsednik opštine preko svojih jataka.

Kako saznajemo, pomenuta firma je između ostalog, angažovana kao izvođač radova na rekostrukciji vodovodne infrastrukture u Svilajncu, kao i za sve ostale poslove oko sređivanja grada jer već niz godina ima primat na svim tenderima.

Naime, opštinsko veće opštine Svlajnac donelo je rešenje gde se odobrava otuđenje nepokretnosti iz javne svojine opštine Svilajnac u potezu „Veliko polje“ u površini od 2.00,ha na kojoj se nalazi i trafostanica. Predmet prodaje je i jednospratni objekat (fabrika) ukupne bruto površine 3.065,33m2. Kao najpovoljnijem ponuđaču po prikupljenim pisanim ponudama, objekat je otišao u vlasništvo firme „Compact industry“ Svilajnac, čiji je mentor sadašnji predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović.

Dokument, Foto: prinstcreen

 

Opština je prodala pomenutu parcelu koja je uređena uz pomoć Ministarstva privrede, tako da je kupac parcele od dva hektara i objekta od 3000 kvadrata dobio i kompletno uredjenu infrastrukturu (voda, struja, kanalizacija, prilaz) i sve to za iznos od 301.000,00 evra.

Kontraverzama koje prate sadašnjeg predsednika opštine Predraga Milanovića izgleda da nema kraja.

To ne bi bilo sporno da realna tržišna vrednost takvog objekta sa parcelom i pratećom infrastrukturom nije preko 1.500.000.00 evra.

Medjutim, kada bi se vrednost parcele i objekta računala na način koji opština Svilajnac po svojim normativima uzima kao osnovicu za oporezivanje poslovnih objekata, vrednost ovog objekta bila bi 2.700.000,00 evra.

Fabrika, Foto: Alo.rs

 

Što znači da je sadašnji predsednik opštine prodao parcelu i objekat svojoj firmi i tako „uštedeo“ 2.400.000,00 evra na štetu gradjana Svilajnca.

Postavlja se pitanje svim lokalnim predsednicima opština, do kada će se bogatiti na račun gradjana koji su im ukazali poverenje, jer su ovkve stvari koje prati jasna dokumentacija zakonski i moralno nedopustive.

Predrag Milanović poznat je po svojoj bahatosti u celoj opštini.

Očigledno je da se ne plaši nikog jer "iza svojih leđa" ima Dragana Đilasa, pa je i te kako slobodan da lokalnom stanovništu na svakodnevnom nivou uteruje strah.

BONUS VIDEO: Vučić na mapi

 

Povezane vesti

 • Korisnik: Neko Ko Zna
  16/06/2020 - 18:57
  Mnogo je toga sto bi trebalo preispitati tamo... Rekonstrukcija ulica, gradske pijace, bazena, doma zdravlja, parkova, svih skola I obdanista.... Sve Ali Sve radi ista firma, COMPACT INDUSTY.... A sto se bahatosti "PERE KAFEDzIJE " tice I njegovih poltorna to je tek za INSAJDER u najmanju ruku...
  • Zdravko @Neko Ko Zna
   17/06/2020 - 13:52
   A da ne govorimo o bahatosti, samovolji, namestenim tenderima, nekretninama u inostranstvu i obračunavanju sa političkim neistomišljenicima...
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi