Sem Fabrici i Siniša Mali
Alo/ Dejan Briza
Sem Fabrici i Siniša Mali

Alo/ Dejan Briza

Sem Fabrici i Siniša Mali, Foto: Alo/ Dejan Briza

Mali je konstatovao da državne firme više nikada neće puniti džepove tajkunima, kao što je to ranije bio slučaj.

- Đilas ne preza da aktivira svoje dežurne alapače da iznose nove lagarije. Više puta sam rekao, to ga neće dovesti na vlast, niti uterati u fotelju, jer Srbija zna da prepozna istinu. Njegov jedini program je plan za oporavak sopstvenog džepa. Ali, mi ne zaboravljamo. Tako nismo kratke pameti ni kada je u pitanju Marinika Tepić i njena zaostavština: opljačkan Pokrajinski fond, grad Pančevo... Od takvih saradnika se treba plašiti, jer možda joj padne na pamet da opljačka i svog šefa Dragana Đilasa - ocenio je Mali.

Napomenuo je da je Tepićeva poznata po svojim halucinacijama, od kojih je najpoznatije priviđanje plantaže marihuane u Moroviću.

- To je samo jedan od primera. Pitao bih je da li se setila, kada već govori o malverzacijama, da priupita svog nalagodavca Dragana Đilasa i da li i kada ima nameru da vrati 619 miliona evra koje je pokrao i strpao u svoje firme dok je bio gradonačelnik Beograda? - rekao je Mali i dodao da ne treba da zaboravi i da pita koliko je njen „skromni“ šef inkasirao gradeći Pazl grad, lažnu repliku Terazija, koliko je oštetio Grad Beograd svojim rijalitijem u Pionirskom gradu, ili dok je gradio most na Adi.

Mali je naveo da je najnoviji napad izraz nemoći i opsesivne ljubomore Dragana Đilasa.

- Živimo u 21. veku, a težnja naše države je da pojednostavi i digitalizuje sistem, zbog lakšeg funkcionisanja i kontrole rashoda i izvršenih isplata za sve zaposlene u javnom sektoru. Naravno, imajući u vidu njihovo iskustvo, jasno je da odmah pomišljaju na malverzacije. Ali, na njihovu nesreću, to nije Srbija danas, jer su tenderske procedure u potpunosti transparentne i u skladu sa zakonom - rekao je ministar.

Istakao je da građani treba da znaju da će se javnom nabavkom, koja smeta Draganu Đilasu, realizovati centralni obračun zarada za sve korisnike javnih sredstava.

- Centralni informacioni sistem će vršiti obračun zarada, čime će se napraviti ogromne uštede kod pojedinačnih korisnika javnih sredstava. Takođe, na ovaj način će se kontrolisati zarade kod 500.000 zaposlenih u okviru 10.500 korisnika javnih sredstava. Već neko vreme smo radili na tome da uvedemo ovakav sistem, koji je neophodan za našu državu i važan za sprovođenje reforme plata, što je i zahtev Međunarodnog monetarnog fonda. Zanimljivo je da gospođa Tepić kaže da je to nepotreban sistem i da je pitanje kome to treba. To dovoljno govori o njenoj neukosti i nesposobnosti da se ozbiljno bavi poslom. Ja sam ponosan što Srbija uvodi ovakav sistem i što idemo u korak sa svetom - zaključio je ministar.

Pročitaje još:

Komentari (1)

Nikola87

25.02.2021 20:01

Najvredniji ministar i ministarstvo koje vodi najodgovorniju politiku.