Siniša Mali
Pink/Printscreen
Siniša Mali

Pink/Printscreen

Siniša Mali, Foto: Pink/Printscreen

Ministar finansija u Vladi Republike Srbije Siniša Mali najoštrije je osudio sinoćnje incidente i nasilje koji su se dešavali ispred zgrade Narodne skupštine, a zbog najavljenih mera za suzbijanje virusa korona.

„Događaji od sinoć, odnosno nasilje tokom protesta i upad u Narodnu skupštinu liči na već oprobane scenarije pojedinih opozicionih lidera, koji nisu prezali ni od čega i koji su dokazali da im ljudski život nije važan, posebno imajući u vidu epidemiju koja je u jeku“, napomenuo je Mali.

Preporučujemo i:

On je apelovao na građane da vode računa o svom zdravlju, kao i o zdravlju svojih bližnjih.

„Ljudi, vodite računa o sebi, sačuvajte se i ne zaboravite da je u jeku teška borba protiv koronavirusa. Ne zaboravite požrtvovane medicinske radnike koji se bore za živote hiljada ljudi. Ne zaboravite da im na ovaj način nećete pomoći. Budite odgovorni i prema sebi i prema drugima“, rekao je Mali.

Ministar je ocenio da je Srbija demokratska i uređena država, kao i da se njeno rukovodstvo bira isključivo na izborima, a ne nasiljem i na ulici.

„Bol zbog ostanka pojedinaca na političkoj margini ne sme biti razlog za ugrožavanje zdravlja građana, rušenje Beograda, niti za slanje loše slike u svet, posebno ne u vremenima najvećih izazova u kojima se Srbija danas nalazi. Sada je više nego ikada neophodno da budemo ujedinjeni i da kao pobednici još jednom izađemo iz svih kriza, da sačuvamo živote naših građana i da za njih izgradimo bolje sutra“, istakao je Mali.

Kako je zaključio, najvažniji su ljudski životi, te je uputio apel građanima da ne nasedaju na manipulacije i da vode računa o svom zdravlju.

Pročitajte još: