Boris Tadić
Dalibor Danilović
Boris Tadić

Dalibor Danilović

Boris Tadić, Foto: Dalibor Danilović

On je, upitan da li se na takav korak odlučio zbog eventualne kandidature na predsedničkim izborima naredne godine, kazao da takvi navodi nisu logični i da je sada fokusiran na predstojeće lokalne, parlamentarne i pokrajinske izbore.

"Da sam donosio odluku spram predsedničkih izbora, u okolnostima ukinute slobode medija, parlamentarna govornica bi mi poslužila kao jedna od retkih platformi za obraćanje javnosti. Prerano je da se govori o predsedničkim izborima", izjavio je Tadić u intervjuu za Danas.

On je ocenio da šanse da lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić ne bude premijer "i te kako postoje" i dodao da će izborni rezultat SNS biti "daleko slabiji nego na prethodnim parlamentarnim izborima 2014. godine".

Tadić je dodao i da SNS vodi "kampanju obmana i laži", da do sada nisu ispunili nijedno predizborno obećanje i da se hvale projektima koji su započeti još u vreme njegovog predsedničkog mandata.

Upitan o tome kakav izborni rezultata očekuje za SDS, Tadić je kazao "onaj koji omogućava uticaj na formiranje vlade i budućnost zemlje".

Komentari (1)

Žarko

18.03.2016 06:08

Nijesi na listi,Jer hoćeš da se kandiduješ na mjesto presednika Srbije..Bio licimer i ostao..Prodana duša..Nadam se da Narod Srbije nije zaboravio tvoj doprinos hapšenja i izručivanja Hagu naše Heroje; Karadžića i Mladića idr,koji su se istinski borili i branili svoj Narod dok si ti šurovao sa neprijateljem...Ko ti da glas gori je od tebe..