Dragoljub Mićunović
Alo/ Marko Metlaš
Dragoljub Mićunović

Alo/ Marko Metlaš

Dragoljub Mićunović, Foto: Alo/ Marko Metlaš

- Izvesno je da će Vučkovićeva ući u trku na unutarstranačkim izborima, a ona tu, prvenstveno, računa na Mićunovićevu podršku. Njegova podrška može biti direktna karta za mesto lidera DS-a, jer je njegov uticaj ogroman - objašnjava naš izvor i ističe da su Mićunović i Vučkovićeva dugogodišnji saradnici.

- Vučkovićeva je podržala Mićunovića kada je osnivao Demokratski centar i odvojio se od DS-a, a potom su se zajedno vratili pod okrilje demokrata - dodaje naš izvor i ističe da je očekivano da će Mićunović ne samo podržati Natašu, već će i lobirati da upravo ona nasledi Dragana Šutanovca.

Dragoljub Mićunović je 1994. rezignirano podneo ostavku na mesto predsednika DS-a, i to zbog neslaganja sa Zoranom Đinđićem. On je 1996. osnovao Demokratski centar i bio je izabran za njegovog predsednika. U tom poduhvatu imao je podršku Nataše Vučković, koja je od ujedinjenja DS-a i DC-a bila članica Izvršnog odbora.

Dragan Šutanovac

Alo/ Masanori Jošida

Dragan Šutanovac, Foto: Alo/ Masanori Jošida

Inače, Dragan Šutanovac je na otvorenom delu sednice Glavnog odbora DS-a kazao da već 21 godinu vodi borbu za demokratske vrednosti i da ne namerava da ustukne.

- Ja sam u stranci više od 20 godina. Ovo je moja kuća. Ostajem da pomognem naročito svojim iskustvom - rekao je Šutanovac i dodao da njegov odlazak predstavlja uvođenje principa odgovornosti.

On je rekao i da je Aleksandar Vučić izabrao svoje protivnike na nedavno održanim izborima, te da je DS namerno zaobiđen da mu se ne bi davalo na značaju.

- SNS je na izborima imao dva protivnika, a mi 22 - rekao je Šutanovac i dodao da misija DS nije okončana niti je njegova vizija ostvarena.

- Naša lista bila je najbolja koju smo kandidovali u skorije vreme, ali nismo uspeli da je promovišemo i rezultati su takvi kakvi su. Pokazalo se da je istina ono što smo govorili sve vreme, a to je da samo slab DS garantuje opstanak ove vlasti. Zato smo bili meta pet godina, ali nema predaje, okrećemo novi list - kazao je Šutanovac.

Teodorović: Đilas je surovo porazio DS!

Akademik Dušan Teodorović, nekadašnji potpisnik „Apela 100” i bivši blizak saradnik Saše Jankovića, tvrdi da je za izborni poraz DS-a najveći krivac njegov bivši lider Dragan Đilas.

- Posle četiri godine Đilas se vratio u politiku i novcem, marketinškim aktivnostima i uticajem na deo medija uspeo da ubedi demokratski orijentisane birače da je on dobar i pravi, a Demokratska stranka, čiji je on bio predsednik, nevaljala i zločesta. Demokratsku stranku je surovo porazio ne Aleksandar Vučić, nego novac, marketing i Dragan Đilas - rekao je Teodorović za „Blic”.

 

Komentari (9)

Gojko

12.03.2018 09:46

Znaci Pantelija vodi stranku a u testamentu mozete saznati vise ako pogledate film: Maratonci trce pocasni krug

Srbija brale

12.03.2018 09:47

Na mladima svet ostaje. Mičuna će dogodine da biramo za predsednika omladine. Ako Nataša Vučković ne spasi DS niko drugi neće.

Milan

12.03.2018 10:23

Nece Micun nego i dalje Sutanovac preko ljudi koje je on predlozio . Nece taj tako lako da ode,a ovo juce je samo farsa za medije.

Pera Detlic

12.03.2018 10:49

Zapad preko Vucica vodi Srbiju.

NIA

12.03.2018 10:54

Sta je sudbina! Ili prokletstvo. Osnivac DS koji je jahao popa, stranku mu oteo Djindjic... pa sve u krug.

Dobi

12.03.2018 11:06

Ha,ha,ha,ovi su bas nedokazni,toliko kidisu na vlast da je to vec postala originalna cirkusijada a oni klovnovi koji zasmejavaju celu Srbiju,alo bre,narod vas nece,zgadili ste se svima sa tom vasom kvazi demokratijom.

LJUBICA

12.03.2018 13:44

Nista bez starca, nema udarca.

Fergi

12.03.2018 15:57

Jel to ona ista Nataša Vučković što je 2012u Savetu Evrope u naše ime uvela sankcije Rusiji, po nalogu američkog ambasadora?

Сараџогла

12.03.2018 17:24

Господо из више непостојеће странке ДС првог сте ме искључили по наређењу неке бабускере јер сам дошао у Крунску улицу и жестоко искритиковао ДА СЕ КРЕНУЛО ОНАКО КАКО СЕ НИСМО ДОГОВОРИЛИ!Да у мојој фирми која је од виталности за живот народа Србије догађају се ружне наредбе које су код Милошевића биле НЕЗАМИСЛИВЕ!И мало по мало,по мало и по мало ... Ти ми узе чланску карту и све остало... Весна Змијанац!Верујте ми да не ликујем.