Ljubimica: Vučkovićeva sa Mićunom
Tanjug
Ljubimica: Vučkovićeva sa Mićunom

Tanjug

Ljubimica: Vučkovićeva sa Mićunom, Foto: Tanjug

Naime, sve je izvesnije da će Vučkovićeva ući u trku na unutarstranačkim izborima 24. septembra, a ona tu, prvenstveno, računa na Mićunovićevu podršku, saznaje „Alo!“ iz dobro obaveštenih izvora.

- Mićunović je više puta isticao da ne želi javno da podrži nijednog kandidata na predsedničkim izborima demokrata, ali kada se pojavila kandidatura Nataše Vučković, svima je bilo jasno odakle vetar duva - objašnjava naš izvor i navodi da Mićunovićeva podrška može da budem direktna karta za mesto lidera u DS-u.

- Njegov uticaj je ogroman. Nataša i on su dugogodišnji saradnici. Vučkovićeva je podržala Mićunovića kada je osnivao Demokratski centar i odvojio se od DS-a, a potom su se zajedno vratili pod okrilje demokrata - navodi izvor blizak vrhu stranke i dodaje da je očekivano da Mićunović sada ne samo podrži, već i lobira da Nataša Vučković nasledi aktuelnog lidera DS-a Bojana Pajtića.

Podsećamo, Mićunović je 1994. godine rezignirano podneo ostavku na mesto predsednika DS-a, i to zbog neslaganja sa Zoranom Đinđićem. On je 1996. godine osnovao Demokratski centar i bio izabran za njegovog predsednika. U tom poduhvatu imao je podršku Nataše Vučković, koja je od ujedinjenja DS-a i DC-a bila članica Izvršnog odbora. 

Komentari (5)

Maja

16.06.2016 08:29

...pa Micun ceo zivot gura Natasu....

momazver

16.06.2016 11:45

@Maja - Džaba mu. Danas ne može da je lansira iz svog krila...demokratske stranke.Za to treba snaga,a ne uticaj!Idi Mićune u svake vrste penziju.Prave demokrate i mislioce je sramota tebe,jer još pamte ko je uveo miliciju i UDBU na Slobodni Univerzitet u Beogradu 1968. godine...a o tetkicama koje su bili živi svedoci tvoje izdaje da se i ne govori.

mara

16.06.2016 11:48

Bravo neka bar tu bude zena na celu.To jeste demokratija. Bar da i druge stranke imaju sluha za svoje koleginice. Ima ih sposobnih, odgovorni i vredni samo nemogu od muskog dela stranke da dodju do izrazaja. Bravo za predlog.........

Aca Diskrecija

16.06.2016 17:15

@mara - Ima i te kako, već skoro dve godine, Sanda Rašković Ivić je na čelu DSS-a!

avrambanat

16.06.2016 12:56

moze Natasa, prima se!