Aljbin Kurti, Hašim Tači
EPA
Aljbin Kurti, Hašim Tači

EPA

Aljbin Kurti, Hašim Tači, Foto: EPA

- Uvek sam poštovao odluke, čak i kada mi se nisu svidele, u svakom slučaju niko nije iznad Ustava, iznad zakona. Moramo naučiti da poštujemo nezavisne institucije i pozivam sve da poštuju odluku Ustavnog suda - rekao je Tači.

Hašim Tači

Twitter Printscreen

Hašim Tači, Foto: Twitter Printscreen

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti i dalje insistira na tome da na Kosovu budu održani izbori, a poziva se na činjenicu da se izbori održavaju širom Evrope.

On je istakao da je, posle zdravlja stanovništva i ekonomije, zdravlje demokratije takođe važno i podsetio da će izbori u junu biti održani na Islandu, u Francuskoj i u Srbiji, a u julu u Severnoj Makedoniji, Španiji i Hrvatskoj.

Aljbin Kurti

EPA

Aljbin Kurti, Foto: EPA

Kurti je ponovio da na Kosovu moraju biti održani izbori, kao i lokalni izboru u Podujevu i dodao da oni mogu biti organizovani istovremeno.

"Postoje neslaganja, ali postoje i rešenja. U skladu sa našim Ustavom, potrebni su novi izbori", ocenio je Kurti.

Komentari (1)

Nes

25.05.2020 20:25

Uzjahali i Kurta i Murta pa ne silaze. Kakva nadri država takvi i političari koji su pre toga postali i ostali zločinci. Teroristička država na tlu Evrope uz podršku te iste EU , koji se tobože drže medjunarodnog prava i na isti pozivaju.