Aleksandar Vulin
Alo!/ Dejan Briza
Aleksandar Vulin

Alo!/ Dejan Briza

Aleksandar Vulin, Foto: Alo!/ Dejan Briza

Ministar odbrane Aleksandar Vulin ocenio je da Milu Đukanoviću kao osnivaču nove vere i crkve nije potreban dokaz da bi za razbijanje SFRJ okrivio Srbe, i da zločin u Srebrenici nazove genocidom.

Reagujući na navode predsednika Crne Gore Mila Đukanovića u intervjuu sarajevskoj TV Face Vulin kaže da Milo Đukanović osniva crkvu i kao svaki osnivač vere koji je doživeo prosvetljenje, ima potrebu da sledbenicima objasni kako je nastao svet.

"Za početak Đukanović je vernicima podelio objavu o nastanku post Jugoslovenskog sveta. Za veru nije potreban dokaz zato Đukanović može da za razbijanje SFRJ okrivi Srbe. Ne napad Slovenačkih separatista na JNA, ne ubijanje Srba u gradovima od Tuđmanovih ustaša, ne preglasavanje Srba u BiH i sprovođenje islamske deklaracije, ne zločine UČK i NATO agresiju. Zato mu je zločin u Srebrenici genocid, a 3.000 ubijenih Srba u Podrinju nije vredno ni pomena", rekao je Vulin navodi se u saopštenju pres službe Ministarstva obrane.

On ističe da nakon prosvetljenja nužno mora da nastupi i pokajanje.

"Zato vernici Milove crkve nestrpljivo očekuju da Đukanović tačno objasni za koje svoje reči i dela u vreme dok je vladao Srbima kao Srbin se duboko i iskreno kaje i koje je nesreće izazvao srpskom politikom koju je sprovodio sve do 1999. Pavle je nakon prosvetljenja postao Pavle i prestao je da proganja hrišćane, Milo je nakon prosvetljenja počeo da progoni pravoslavne hrišćane i ostao je Milo", zaključio je Vulin.