Opozicija dočekala da ih tuku njihovi ljudi! Podržavali nasilnike, da bi sad dobili batine od njih

Sve im se vratilo.

Sergej Trifunović
Sergej Trifunović, Foto: Tanjug

Opozicija je protekla dva dana dokazala da je postala žrtva sopstvene nasilničke politike. 

Stalno su pozivali na nasilje, podsetimo se samo kako su protekle dve godine pristalice opozicije okupljene oko Dragana Đilasa nasrtale motornom testerom, rušila gradilišta, palila knjige, nošela vešala na protestima...Sada im se to isto podstrekivanje nasilja obilo o glavu i vratilo kao bumerang.

Vođe opozicije juče su napadnute od strane demonstranata, Dragana Đilasa su demonstranti jurili kaiševima, a slično je prošao i Sergej Trifunović koji je napadnut čim se pojavio na protestu.

Podsetimo se redom svih nasilničkih poduhvata opozicije: 

Motornom testerom u zgradu RTS-a

Demonstranti predvođeni liderom Dveri Boškom Obradovićem upali su 16. marta 2019. godine u zgradu Radio-televizije Srbije tražeći da se uključe uživo u program. Podsetimo, upad u RTS dogodio se tokom protesta pokreta „1 od 5 miliona“ predvođenih od strane lidera pokreta Dveri Boško Obradović, koji je zahtevao da bude primljen u program. Niz snimaka da je bilo prekomerne upotrebe sile tokom te noći, širilo se društvenim mrežama. Jedan čovek je ušao sa fantomkom i motornom testerom sejući strah pred sobom. Demonstranti su se oglušili o molbe policije da mirno napuste zgradu.

Nosio vešala po uzoru na nemačke okupatore, a ukinut mu pritvor

Na protestima pokreta "1 od 5 miliona" početkom februara prošle godine simpatizeri Dveri Slobodan Glišić i maloletni N. P. tokom protestne šetnje na Terazijana nosili su improvizovana vešala. Obojicu su se teretila za krivično delo rasna i druga diskriminacija, ali je Viši sud u Beogradu maloletnom NP.P. ukinuo pritvor. Na sledećem, desetom po redu protestu "Jedan od pet miliona" ponovo su se pojavila vešala, jednu na kraju kolone nosio je poslanik Dveri Srđan Nogo, a drugu, negde u vrhu kolone, jedan od učesnika protesta.

Paljenje knjiga

 

Tokom promocije "Knjige o Beogradu" zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića, aktivisti Saveza za Srbiju protestovali su ispred galerije "Progres" gde je održana promocija. Kada je Vesić izašao, nasrnuli su na njega i ljude koji su bili sa njim, a zatim su pokušali da zaustave automobil kojim se zamenik gradonačelnika odvezao sa događaja. Ubrzo se pojavio i snimak na kom se vidi grupa ljudi koja u Knez Mihailovoj ulici pali Vesićevu knjigu. Vesić je ovaj incident nazvao primerom "nacističke politike" i pokušajem da se "uspostavi aparthejd u Beogradu". Objasnio je da svako spaljivanje knjiga neminovno podseća na nacističku Nemačku kada su tridesetih godina, po dolasku Hitlera na vlast, paljena dela levičarskih, liberalnih, jevrejskih i drugih autora čiji pogled na svet nije bio u skladu sa vladajućom ideologijom. Na lomači su se tada našla dela Hemingveja, Mana, Frojda, Roze Luksemburg, Marksa, Džojsa, Londona, Majakovskog… Deo opozicije oko Dragana Đilasa, Vuka Jeremića i Boška Obradovića zapravo je i tada pokazao da isključivo nasiljem želi da ostvari svoje političke ciljeve.

Sergej Trifunović
Sergej Trifunović, Foto: Printscreen

 

Rušili gradilište tokom policijskog časa

Grupa bandita, pristalica predsednika beogradske organizacije Stranke slobode i pravde Marka Bastaća, usred korone, 28. aprila, tokom policijskog časa okupila se da ruši gradilište na Dorćolu. Bastaćeva rušilačka ekipa divljala je i uništavala postavljanje saobraćajne infrastrukture na uglu ulica Žorža Klemensoa i Venizelosove. U tome im je pomagao i partijski kolega Branko Miljuš. Na ovaj način, Bastać i grupica divljaka oko njega nastavila je sa politikom koju Bastać sprovodi sve ovo vreme, a to je politika rušenja i izazivanja haosa. Jedini cilj im je bio da unište grad i onemoguće normalan život ljudima posle vanrednog stanja, jer su rušili novu saobraćajnu infrastrukturu koja je trebala da bude spremna za Beograđane kada se ukinu mere borbe protiv koronavirusa.

 

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi