Boris Tadić
Tanjug / Sava Radovanović
Vladimir Orlić

Tanjug/Tanja Valić

Vladimir Orlić, Foto: Tanjug/Tanja Valić

I vlada zaista mrtva trka među dvoje pajaca, teško je reći ko je od njih trenutno smešniji. Da li Tadić, koji priznaje da je njegova Vlada dozvolila izvoz oružja u Azerbejdžan, a dve godine kasnije i u Jermeniju, ali se vajka da je to bilo "samo par nedelja pre kraja mandata". Ili možda Tepić, koja smatra da je njihov režim bio "doveden pred svršen čin", čim je neko sklopio ugovor, pa su prosto morali da taj izvoz dozvole, jadni oni. Dok oboje u glas bezumno zapomažu "Ali, za te naše odluke je kriv Vučić!" - cela Srbija se smeje. A svet u neverici samo odmahuje glavom, gledajući kakve su kreature nekada vodile našu zemlju. I intelektualne, ali i moralne, očigledno kivne što su započeli izvoz koji nisu realizovali samo zato što su - ostali bez vlasti. I za to ostajanje bez fotelja im je pre svega kriv Vučić. Zato ga proklinju i krive i za sve ostalo, pa čak i za ono što su sami potpisivali.

izveštaj

Privatna arhiva

Izveštaj, Foto: Privatna arhiva

Teško je predvideti ishod ovog neizvesnog duela. Da li će Marinika uspeti da ubedi ostatak bare da je najveći "stručnjak" za naoružanje i kokoške umešane u organizovani kriminal? Ili će Tadić uspeti u naporima da postane veća Marinika od Marinike? Utvrdićemo u narednim epizodama ove napete sapunice.

Izvesno je, međutim, da će sve svoje epizode ovaj petparački dvojac, skupa sa ostatkom tajkunsko - lopovskog kartela kom pripadaju, provesti daleko od vlasti. Jer narod ne želi štetočine i lažove, ma koliko bili smešni. Ozbiljnost i rad se danas cene, i zato pobeđuje Aleksandar Vučić, koji ostaje neprobojna prepreka za ambicije marginalaca iz političke močvare. One koja vremenom sve više presušuje, negde duboko na margini, gde joj je i mesto - odlukom naroda", rekao je Vladimir Orlić, član Predsedništva Srpske napredne stranke.

Pročitajte još:

Komentari (1)

Brana

08.08.2020 13:43

Murinika je neprevaziđena ali i nadljudski izdržljiva persona koja je u stanju da se liže sa nebrojenim propalim politicarima zarad 2 minuta medijske pažnje posto je to izgleda pali a svesna je da vise od toga ne moze.