Darko Mladić
Printscreen
Darko Mladić

Printscreen

Darko Mladić, Foto: Printscreen

Mediji su preneli da je bivši general Vojske RS Ratko Mladić umro juče u zatvoru. 

Ovu informaciju je na Tviteru objavila ministarka spoljnih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković.

Nakon objavljenih lažnih informacija o njegovoj smrti, u Jutarnjem programu se oglasio i njegov sin, Darko Mladić i prokomentarisao jučerašnja dešavanja.

- Desilo se da je neposredno pre te vesti imao posetu, i prekinuo je, samo da nam se javi i kaže da je živ. Ja sam stvarno zabrinut, njegovo zdravstveno stanje se znatno zakomplikovalo. Imamo istu situaciju, tamo su mu rađeni pregledi, ali mi ne dobijamo dokumenta i rezultate, imamo samo od njega informaciju, a mi ne možemo pravovremeno da reagujemo zato što nam uskraćuju podatke, rekao Darko Mladić.

Ratko Mladić

AP Photo/Peter Dejong

Ratko Mladić, Foto: AP Photo/Peter Dejong

Na pitanje novinarke ko je i zašto plasirao informacije o navodno smrti njegovog oca, Darko odgovara kako su to medijske manipulacije kako bi se skrenula pažnja sa određenih političkih dešavanja u Bosni.

- Bilo koja vest koja izađe, ne može biti tretirana kao slučajna. Svaka izlazi sa određenom namerom. Ovo je vid opstrukcije, odvačenje pažnje, a moguće da je da ovo nema veze sa njegovom bolešću, već da je samo odvlačenje pažnje sa nekih dešavanja u Bosni. Mi ne dobijamo dokumenta o njegovom zdravstevnom stanju, i to je veliki problem, jer ne možemo da reagujemo na vreme, istakao je Darko Mladić u uključenju u Jutarnji program.

Komentari (1)

slađa

12.02.2020 08:32

Podrška porodici Ratka Mladića.