Vladimir Đukanović Đuka
Printscreen
Vladimir Đukanović Đuka

Printscreen

Vladimir Đukanović Đuka, Foto: Printscreen

"Ponovo se povampiruju aveti crvene kuge. Bezbožnici svih mogućih vrsta, sektaši, satanisti, anarhisti, titoisti... Sve sa jednim ciljem- udariti po našoj Svetoj Crkvi. Udariti na monaštvo, sveštenstvo, na episkope, vređati mrtvog Patrijarha. Tri dana unazad potomci oznaša i udbaša nam govore kako je sveto pričešće nezdravo, kako telo i krv Hristova su zarazni.

Ne shvataju nesrećnici da je njihov mozak mržnjom zaražen. Potomci onih koji su sa velikim zadovoljstvom palili crkve ili ih u štale pretvarali, oni koji su praznili domaćinima ambare, koji su brijali brade sveštenicima i ubijali vladike i koji su pevali pesme kako protiv Boga ratuju, poveli su po upokojenju Njegove Svetosti Patrijarha Irineja novu bitku protiv verujućeg naroda i naše Svete Crkve. Bitku protiv domaćinske Srbije.

Isti ti, koji Crkvu preziru iz dna duše, ne prezaju da komentarišu ko će biti novi Patrijarh, pa čak i predlažu po društvenim mrežama koji im je najbolji. Govore kako će Vučić da izabere Patrijarha, jer kod njih u duši ne postoji Duh Sveti. Oni negiraju Njegovo postojanje, pa samim tim misle da Patrijarha biraju političari. Njima je Crkva uvek bila Centralni komitet, a Broza su držali za Gospoda, pa misle da svi moramo kao i oni da živimo tako obezboženi. Za njih je Sveto Pričešće lizanje kašičice. Ima li veće sramote po njih i veće uvrede koja se čini prema Crkvi i svakom od verujućih ljudi?

Apelujem na državu da zaštiti ljudska prava verujućeg sveta u Srbiji. Nema potrebe za kažnjavanjem unesrećenih i obezboženih koji sve ovo čine, jer oni su već svojim takvim životom kažnjeni. Ipak, ako se ne stane u zaštitu verujućih ljudi, plašim se da ćemo i u Srbiji uskoro morati da branimo svetinje."

PROČITAJTE JOŠ: